Αφού ολοκληρωθεί η εξέλιξη της SLS AMG E-Cell, η AMG θα ετοιμάσει νέα ηλεκτρικά μοντέλα.

Αφού ολοκληρωθεί η εξέλιξη της SLS AMG E-Cell, η AMG θα ετοιμάσει νέα ηλεκτρικά μοντέλα.

Ηλεκτρικά μοντέλα από την AMG

(18/11/2011)

H AMG υπόσχεται πως το λανσάρισμα της ηλεκτρικής Mercedes SLS AMG E-Cell στα τέλη του 2012 ή τις αρχές του 2013, θα σηματοδοτήσει το ντεμπούτο περισσότερων ηλεκτρικών μοντέλων.

Το αφεντικό της AMG Ola Källenius λέει πως η εξέλιξη της SLS AMG E-Cell πηγαίνει καλά και το αυτοκίνητο θα βρεθεί σε κάποια έκθεση μέχρι τα τέλη του 2012. αυτή, όμως, θα είναι η αρχή της ενασχόλησης της AMG με τα ηλεκτρικά μοντέλα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ο κος Källenius σε συνέντευξή του δήλωσε πως οι ηλεκτρικοί κινητήρες είναι σίγουρα το μέλλον της AMG, ενώ κάποια μορφή KERS (Kinetic Energy Recovery System: σύστημα ανάκτησης της κινητικής ενέργειας) θα πάρει το δρόμο της παραγωγής σε μοντέλα της AMG. Το αφεντικό της AMG δεν αποκάλυψε ποια μοντέλα σκοπεύουν να μετατρέψουν, αλλά από τη στιγμή που η SLS έγινε ένα ηλεκτρικό supercar, δε θα υπάρξει πρόβλημα με τα άλλα μοντέλα.
Υπενθυμίζουμε πως η πλήρως ηλεκτρική SLS AMG E-Cell διαθέτει μπαταρίες ιόντων λιθίου 48 kWh, οι οποίες τροφοδοτούν 4 ηλεκτρικούς κινητήρες, η απόδοση των οποίων είναι 533 ίπποι και 880 Nm. Η SLS E-Cell πραγματοποιεί το 0-100 χλμ./ώρα σε 4,0 δλ., μόλις 0,2 δλ. πιο αργά από την «κανονική» SLS AMG.
Mercedes
moto