To Focus είναι το 1o μοντέλο της εταιρείας που θα εφοδιαστεί με το συγκεκριμένο κινητήρα.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To Focus είναι το 1o μοντέλο της εταιρείας που θα εφοδιαστεί με το συγκεκριμένο κινητήρα.

Αναλυτικά ο νέος κινητήρας EcoBoost 1,0 λτ.

(15/2/2012)

Στόχος του νέου καινοτόμου κινητήρα EcoBoost 1.0 λτ. της Ford είναι η πολύ καλύτερη αυτονομία καυσίμου, γιαυτό, ας δούμε παρακάτω πως κάτι τέτοιο μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Ο νέος κινητήρας κάνει το ντεμπούτο του εφοδιάζοντας το Ford Focus, ενώ μετέπειτα θα εξοπλίσει το νέο μικρό πολυχρηστικό της εταιρείας, το B-Max και το υπάρχον C-Max. Ο 1.000άρης υπερτροφοδοτούμενος 3κύλινδρος κινητήρας της Ford , τεχνολογίας EcoBoost σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε στο Dunton της Βρετανίας, με γνώμονα να προσφέρει καλές επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και περιορισμένες εκπομπές CO2. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, η απόδοση του εν λόγω κινητήρα φτάνει στα επίπεδα του υπάρχοντος μηχανικού συνόλου 1,6 λτ. Ti-VCT. Το νέο μηχανικό σύνολο παρουσιάζεται με δύο διαφορετικές αποδόσεις, 100 και 125 ίππων (με 5άρι και 6άρι κιβώτιο χειροκίνητο κιβώτιο αντίστοιχα). Όσον αφορά στην κατανάλωση, η Ford ανακοινώνει ότι, στην έκδοση με τους 125 ίππους ανέρχεται στα 5,0 λτ./100 χλμ. περίπου (με εκπομπές CO2 στα 114 γρ./χλμ.), ενώ στην ηπιότερη έκδοση με τους 100 ίππους η κατανάλωση φτάνει στα 4,7 λτ./100 χλμ. (109 γρ./χλμ. CO2). Tέλος, στην περίπτωση της πιο ισχυρής εκδοχής, η ροπή ανέρχεται στα 170 Nm/1.400- 4.500 σ.α.λ.

O νέος 3κύλινδρος 1.000άρης Εcoboost κινητήρας της Ford έχει δύο διαφορετικές εκδοχές 100 και 125 ίππων.

O νέος 3κύλινδρος 1.000άρης Εcoboost κινητήρας της Ford έχει δύο διαφορετικές εκδοχές 100 και 125 ίππων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Πώς λειτουργεί
Ο νέος κινητήρας διαθέτει νέας σχεδίασης τούρμπο και ενσωματώνει μια σειρά από παρεμβάσεις που έχουν ως στόχο τη μέγιστη δυνατή απόδοση και οικονομία. Η κατάλληλη τοποθέτηση της πολλαπλής εξαγωγής στην κυλινδροκεφαλή, επιτυγχάνει καλύτερα επίπεδα θερμοκρασίας στα καυσαέρια και αναλογίας αέρα-καυσίμου. Ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί στο σύστημα ψύξης του μηχανικού συνόλου και στο υλικό κατασκευής του, ώστε να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμου κατά την προθέρμανση του. Με μια σειρά από παρεμβάσεις, τα επίπεδα θορύβου έχουν μειωθεί εξαιρετικά, με βάση τα όσα υποστηρίζει η Ford, ενώ όπως σε όλους τους κινητήρες EcoBoost, έτσι και στο συγκεκριμένο εντοπίζεται σύστημα ψεκασμού άμεσα στον κύλινδρο και διπλός ανεξάρτητος μεταβλητός χρονισμός εκκεντροφόρου (Ti-VCT). Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι, ο νέος 1.000άρης EcoBoost κινητήρας που εφοδιάζει το Ford Focus θα συνδυάζεται με σύστημα Auto-Start-Stop.
Hyundai
4green