Mitsubishi ASX
Διαβάστηκε από 39433 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/8/2012
Το ASX είναι το νεότερο κατά σειρά μοντέλο που παρουσίασε η ιαπωνική φίρμα και αποτελεί ένα μεγάλο εγχείρημα για αυτήν καθώς της ανοίγει νέους ορίζοντες. Η σχεδίασή του, αν και δεν είναι ριζοσπαστική, ακολουθεί τα πρότυπα της σχεδιαστικής γλώσσας της Mitsubishi (συνοψίζονται στη φράση compact dynamism), αφού συνδέει τη σκληροτράχηλη off road παράδοση της φίρμας με το επιβατικό μέλλον της.

Φυσικά, δε λείπουν και οι προηγμένες τεχνολογίες, όπως είναι η νέα γενιά αλουμινένιων 4κύλινδρων πετρελαιοκινητήρων. Χαρακτηριστικά, ο 1.8 DI-D των 150 ίππων και 300 Nm ροπής, είναι ο πρώτος στον κόσμο (για επιβατικά οχήματα) πετρελαιοκινητήρας με μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων εισαγωγής και έχει ρεκόρ χαμηλής συμπίεσης 14,9:1. Επίσης, το ASX εξελίχθηκε με βάση τη μεσαίου μεγέθους παγκόσμια πλατφόρμα «Project Global» της Mitsubishi και μοιράζεται το 70% των μηχανικών του μερών με το Outlander. Η γκάμα των κινητήρων του περιλαμβάνει επιπλέον ένα 1.590 κ.εκ. βενζινοκινητήρα 117 ίππων που ξεχωρίζει για τη χαμηλή του κατανάλωση (5,9 λτ./100 χλμ). Αυτός δεν συνδυάζεται με 4κίνηση, σε αντίθεση με τον 1.8 DI-D. Στην πράξη το ASX είναι άνετο, ευκολοδήγητο και ασφαλές, ενώ οι τετρακίνητες εκδόσεις του έχουν και αξιοπρεπείς εκτός δρόμου επιδόσεις.

Εσωτερικό-Χώροι: Όλα καλά!
Το εσωτερικό του ASX παρουσιάζει σύγχρονη και οικεία εικόνα, βασιζόμενη στα αισθητικά πρότυπα του Lancer και του Outlander. Ποιοτικά, διακρίνεται για τη στιβαρή συναρμογή και το καλό φινίρισμα, ενώ υπάρχει εκτενής χρήση λεπτού σε πάχος μαλακού πλαστικού στο εμπρόσθιο κυρίως τμήμα του ταμπλό και στο πάνω μέρος των θυρών. Πολύ καλοί, συνολικά, είναι οι διαθέσιμοι χώροι για τους επιβάτες και τις αποσκευές που προσφέρει το ASX και που καλύπτουν με άνεση τις ανάγκες μιας 4μελούς οικογένειας.
» ΕΙΣΑΓΩΓΗ
» Daihatsu Terios
» Mitsubishi ASX
» Nissan Juke
» Suzuki SX4
» Toyota Urban Cruiser
»Σχολιάστε την είδηση

Tags: DAIHATSU TERIOS, MITSUBISHI ASX, NISSAN JUKE, SUZUKI SX4 S-CROSS, TOYOTA URBAN CRUISER,

περισσότερα νέα & άρθρα »
ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στη «βασική», BMW X1 ή Peugeot 3008;

Διαθέσιμα με έκπτωση έως 4.500 ευρώ τα VW Tiguan και T-Roc

Μίνι Toyota Aygo X ή το μεγαλύτερο Yaris;

Ευρύχωρα οικογενειακά SUV στα ίδια λεφτά: Citroen C5 Aircross ή Kia Sportage;

Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Audi Q3 VS Mercedes GLA

Μικρό SUV Arona ή μικρομεσαίο Leon; Ψηλό ή hatchback από την SEAT;

Υβριδικά & 4κίνητα SUV: Toyota RAV4 (222 PS) ή Honda CR-V (184 PS);

Honda CR-V Vs Toyota RAV4: Ποιο έχει καλύτερο εξοπλισμό;

Τα όργανα μετρήσεων αποκαλύπτουν για τα Honda CR-V και Toyota RAV4

Honda CR-V Vs Toyota RAV4: Αξιολόγηση σε 10 τομείς