Το πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ» υλοποιείται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με τα Δικαστήρια Ανηλίκων.

Το πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ» υλοποιείται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με τα Δικαστήρια Ανηλίκων.

Ι.Ο.ΑΣ: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ»

(5/9/2012)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ένα ακόμη πρόγραμμα επιμόρφωσης - ευαισθητοποίησης νέων για την ασφαλή κυκλοφορία στο δρόμο, το Σάββατο 1/9 στο Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας, που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του «Ελληνικού Κόσμου» (Πειραιώς 254, Ταύρος, Κτίριο 56).

Το πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ» υλοποιείται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με τα Δικαστήρια Ανηλίκων και τις Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων, με σκοπό τον  εμπλουτισμό γνώσεων που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια και την ανάπτυξη κατάλληλων δεξιοτήτων για ασφαλή μετακίνηση στο δρόμο, στοχεύοντας στη βελτίωση του περιβάλλοντος και των κοινωνικών πολιτικών. 
Η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. και οι συνεργάτες της, αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας με εμπειρία στο χώρο της μοτοσυκλέτας και ευαισθητοποιημένοι αξιωματικοί της Τροχαίας συμμετείχαν στο θεωρητικό μέρος του προγράμματος, ενώ ακολούθησε βιωματική εκπαίδευση με χρήση του σύγχρονου εξοπλισμού του Εθνικού Κέντρου Οδικής Ασφάλειας που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος AVENUE for Traffic Safety. Στον εξοπλισμό αυτό συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων: προσομοιωτής ανατροπής οχήματος, προσομοιωτής πρόσκρουσης, προσομοιωτής οδήγησης, ζυγαριά συσχέτισης βάρους-ταχύτητας, γυαλιά προσομοίωσης μέθης. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με συζήτηση που είχαν οι νέοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, με παθόντες τροχαίων συμβάντων.  
«Οι αξιολογήσεις, τα σχόλια και τα μηνύματα που πήραμε από τα παιδιά ήταν συγκλονιστικά» δήλωσε η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Βάσω Δανέλλη - Μυλωνά. «Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια - η άγνοια, η αδιαφορία και η ελλιπής γνώση κυκλοφοριακής αγωγής στη χώρα μας έχουν στερήσει το χαμόγελο και τη χαρά σε πολλούς νέους ανθρώπους καθώς και το δικαίωμα της ασφαλούς κυκλοφορίας γενικότερα. Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι στη βελτίωση του κοινωνικού περιβάλλοντος, στην υπεύθυνη και ασφαλέστερη συμπεριφορά των χρηστών του δρόμου. Σε αυτόν τον αγώνα ζητάμε υποστηρικτές, συμμάχους και συναγωνιστές».
Από την πλευρά της η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων κυρία Ιουλία Θεοδωροπούλου, διαπιστώνει ότι το πρόγραμμα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση των ανηλίκων που παραβιάζουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις αξιολογήσεις των συμμετεχόντων. Τονίζει επιπλέον, ότι επιθυμία όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι η μείωση των υποτροπών, άρα και η μείωση των πιθανοτήτων πρόκλησης νέων ατυχημάτων με ανηλίκους δράστες ή/και θύματα αυτών.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων, κατά το δικαστικό έτος 2009-2010 εισήχθησαν για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας  3.259 ανήλικοι σε συνολικά 5.411 εισαχθέντες ανήλικες για οποιοδήποτε αδίκημα. Τα εν λόγω στοιχεία αφορούν στα Δικαστήρια Ανηλίκων Αθηνών (γεωγραφική περιοχή που καλύπτεται από την αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου Αθηνών).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto