
Tι καλύτερο από ένα μεταπτυχιακό στο πνεύμα OPC, μέσα στο κέντρο δοκιμών της Opel στο Ντουντενχόφεν;
Opel OPC Performance Training
Για να χαίρεσαι στο έπακρο, αλλά και με ασφάλεια, τις δυνατότητές «καυτών» σπορ κατασκευών, όπως αυτών της σειράς OPC της Opel, χρειάζεται εκπαίδευση.
Η τυπική οδήγηση, όσο απλή και να φαίνεται, είναι μια σύνθετη διαδικασία που, για να γίνεται με ασφάλεια, προϋποθέτει γνώση, πείρα και κατάλληλη προετοιμασία ανθρώπου και μηχανής. Στην σπορ οδήγηση τα πράγματα είναι ακόμα πιο σύνθετα, μιας και στο παιχνίδι μπαίνει και ο παράγοντας υψηλή ταχύτητα που οριοθετεί το λεπτό σημείο ανάμεσα στο fun to drive και την καταστροφή. Όλα όμως είναι θέμα εκπαίδευσης.
Και όπως έχει πει ο δις νικητής του 24ωρου Λε Μαν, Μάνουελ Ρόιτερ, που έχει συνδέσει το όνομά του με την αγωνιστική παράδοση της Opel στους αγώνες Τουρισμού και την εξέλιξη των OPC μοντέλων παραγωγής, «μπορεί να χρειάζεται το ταλέντο και το αισθητήριο για να γίνεις πρωταθλητής, αλλά με εκπαίδευση κάθε οδηγός μπορεί να γίνει καλός και ιδιαίτερα γρήγορος».

Στο… σχολείο της Opel βιώνεις μια μοναδική οδηγική εμπειρία, αδρεναλίνης αλλά και (κυρίως) ασφαλούς οδήγησης, πίσω από το τιμόνι των κορυφαίων μοντέλων OPC.
Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Στα θρανία
Όταν λοιπόν καλείσαι στο επίσημο κέντρο δοκιμών της Opel στο Ντουντενχόφεν κοντά στη Φρανκφούρτη, για να συμμετάσχεις στην εμπειρία εκπαίδευσης από τους ειδικούς της ομάδας OPC Performance training, δε κοιτάς που είναι Σαββατοκύριακο. Απλά πετάς τη σκούφια σου, μαζί φυσικά με καμιά 35αριά ακόμα τυχερούς που προέκυψαν από κλήρωση σχετικού διαγωνισμού της GM Ελλάδας στο Facebook ή προέρχονται από το επίσημο δίκτυο (σύμβουλοι πωλήσεων και εκπρόσωποι από το τμήμα after sales) ή είναι στελέχη της εταιρείας.
Σκοπός ήταν όλοι αυτοί οι ετερόκλητοι άνθρωποι, αλλά με κοινό γνώρισμα την αγάπη τους για τα γρήγορα αυτοκίνητα και δη τα γρήγορα Opel, να βιώσουν μια μοναδική οδηγική εμπειρία, αδρεναλίνης αλλά και (κυρίως) ασφαλούς οδήγησης, πίσω από το τιμόνι των κορυφαίων μοντέλων OPC. Και ειδικότερα πίσω από το τιμόνι του Corsa OPC, του Insignia OPC και του ολοκαίνουργιου ζεματιστού Astra OPC των 280 ίππων!
Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο…
Το κέντρο δοκιμών της Opel στο Ντουντενχόφεν είναι καλά κρυμμένο σε ένα μεγάλο δάσος έξω από την Φρανκφούρτη. Τόσο καλά κρυμμένο, που ο οδηγός του λεωφορείου που μετέφερε την αποστολή έψαξε αρκετά για να το βρει επιτείνοντας την αγωνία και το πόθο μας. Τελικά, μετά τα απαραίτητα διαδικαστικά στην πύλη, δεν άργησε η ώρα που βρεθήκαμε στον… παράδεισο των παραταγμένων σπορ μοντέλων της σπάνιας συνομοταξίας των OPC…Μετά από τη γνωριμία με τους εκπαιδευτές, λίγη θεωρία και ενημέρωση για το πρόγραμμα, οι… μαθητές χωρίστηκαν σε 3 γκρουπ, χωρίς φυσικά να επηρεαστεί στο ελάχιστο η παρεΐστικη ατμόσφαιρα, αποτέλεσμα της εξαιρετικής φιλοξενίας, τόσο των ανθρώπων της ελληνικής GM, όσο και των εκπαιδευτών στο Ντουντενχόφεν.
Φυσικά, αυτό που αποκλείεται να φύγει από το μυαλό όλων μας είναι η μοναδική εμπειρία οδήγησης που διαμορφώθηκε μέσα από τις ειδικές δοκιμασίες στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαίδευσης OPC…Με αυτό, η Opel προσφέρει σε όσους επέλεξαν να αγοράσουν ένα μοντέλο OPC -και όχι μόνο-, τη δυνατότητα να μάθουν πώς μπορούν –με τη μέγιστη ασφάλεια- να εκμεταλλευτούν τις μεγάλες δυνατότητες του αυτοκινήτου τους. ¶ντε και του χρόνου λοιπόν, όπου θα αρχίσουν να προσφέρονται και προγράμματα οδήγησης σε πάγο και χιόνια…