O ρόλος του ΕΣΟΑ στην προαγωγή της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμος.

O ρόλος του ΕΣΟΑ στην προαγωγή της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμος.

Επανασύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας

(20/9/2012)

Την επανασύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας (ΕΣΟΑ) προβλέπει η απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων και πρόεδρος του ΕΣΟΑ, Σταύρος Καλογιάννης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ρόλος του ΕΣΟΑ στην προαγωγή της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμος και αποτελεί το θεσμικό όργανο επικοινωνίας και διαβούλευσης μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων και των εμπλεκόμενων κοινωνικών εταίρων.
Η επαναλειτουργία του Συμβουλίου, το οποίο παρέμενε ανενεργό από τον Απρίλιο του 2011, θα συμβάλει σημαντικά στην επίλυση καίριων ζητημάτων προς την κατεύθυνση της μείωσης των οδικών τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας.
Το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται να συγκληθεί η Διυπουργική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας. Η συγκεκριμένη επιτροπή έχει ως κύριο έργο τη διαμόρφωση εθνικής πολιτικής για την οδική ασφάλεια της χώρας και την παρακολούθησή της, την εποπτεία των επιμέρους δράσεων οδικής ασφάλειας και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων τους, τον συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών και την επεξεργασία στατιστικών και άλλων στοιχείων, καθώς και τη λήψη μέτρων με σκοπό τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων και την εμπέδωση της οδικής αγωγής στην Ελλάδα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
skoda