Το νέο Leon είναι βασισμένο στη νέα, πολυδιαφημισμένη πλατφόρμα του γερμανικού ομίλου, MQB.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο Leon είναι βασισμένο στη νέα, πολυδιαφημισμένη πλατφόρμα του γερμανικού ομίλου, MQB.

Παγκόσμια πρωτιά για το νέο Leon

(25/9/2012)

Πριν ακόμα λανσαριστεί στις ευρωπαϊκές αγορές, το νέο Seat Leon, που κάνει πρεμιέρα στο Παρίσι, κατακτά μια ιδιαίτερη πρωτιά, καθώς είναι το πρώτο αυτοκίνητο της κατηγορίας του με full LED φωτιστικά σώματα εμπρός.

Το νέο Leon είναι βασισμένο στη νέα, πολυδιαφημισμένη πλατφόρμα του γερμανικού ομίλου, MQB, που έχουμε ήδη συναντήσει στο νέο Audi A3, ενώ πάνω της θα βασίζεται και το επερχόμενο VW Golf 7ης γενιάς. Αυτή η νέα πλατφόρμα έχει επιτρέψει ένα πιο compact αμάξωμα από την προηγούμενη γενιά του μοντέλου (5 εκ. πιο κοντό – 4,26 μ. επί συνόλου), αλλά με μεταξόνιο πιο μεγάλο κατά 6 εκατοστά. Αποτέλεσμα είναι κοντοί πρόβολοι και μεγαλύτερος εσωτερικό χώρος. 
Κατά τα άλλα, το ενδιαφέρον κινούν τα LED στα εμπρόσθια και πίσω φώτα, αλλά και οι ακμές περιφερειακά του αμαξώματος που του δίνουν χαρακτήρα και ενισχύουν το «παιχνίδι» με το φως και τα χρώματα. Θέλοντας να τονίσουν τον σπορτίφ χαρακτήρα του αυτοκινήτου, οι Ισπανοί λανσάρουν το νέο Leon, ως το πρώτο αυτοκίνητο της κατηγορίας του, που ενσωματώνει full LED φωτιστικά σώματα εμπρός.  
Η γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου του νέου Leon ξεκινάει από τα 1,2 και φτάνει τα 2,0 λίτρα, όλα τα μοτέρ είναι άμεσου ψεκασμού με turbo, ενώ, κατά μέσον όρο, έχει επιτευχθεί περιορισμός της μέσης κατανάλωσης κατά 22%. Η βασική πετρελαιοκίνητη έκδοση, βασίζεται στον νέο 1,6 TDI των 105 ίππων, που, με τη βοήθεια του Start&Stop αλλά και του συστήματος ανάκτησης ενέργειας (της έκδοσης Ecomotive) καταναλώνει 3,8 λτ./100 χλμ. και εκπέμπει μόλις 99 γρ./χλμ. 
Από τις αρχές του 2013, τη γκάμα θα συμπληρώσουν δύο εκδόσεις του 1,2 TSI με 86 και 105 ίππους, ο 1,4 TSI με 122 ίππους και ο κορυφαίος 1,8 TSI με 180 ίππους. Παράλληλα, η diesel γκάμα θα συμπληρωθεί από τον 1,6 TDI των 90 ίππων και το νέο 2,0 TDI με 184 ίππους και 380 Nm ροπής. Ανάλογα με την έκδοση, οι κινητήρες θα συνδυάζονται με χειροκίνητα κιβώτια 5-6 σχέσεων και 6-7τάχυτα αυτόματα DSG διπλού συμπλέκτη.  

Oι Ισπανοί λανσάρουν το νέο Leon, ως το πρώτο αυτοκίνητο της κατηγορίας του, που ενσωματώνει full LED φωτιστικά σώματα εμπρός.

Oι Ισπανοί λανσάρουν το νέο Leon, ως το πρώτο αυτοκίνητο της κατηγορίας του, που ενσωματώνει full LED φωτιστικά σώματα εμπρός.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ELASTIKA 2024
moto