Ριζικές αλλαγές για την επόμενη γενιά του Honda Civic Type-R.

Το νέο Type-R με turbo και 250 ίππους

10.145 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/10/2012

Νέες πληροφορίες για τα φιλόδοξα σχέδια της Honda, αναφορικά με το επόμενο Type-R, βλέπουν το φως της δημοσιότητας και ανατρέπουν ό,τι γνωρίζαμε έως σήμερα...

 
Ο πρώτος βασικός νεωτερισμός σε σχέση με το ένδοξο παρελθόν του Honda Type-R, είναι ότι ξεχνάμε τον παραδοσιακό δίλιτρο ατμοσφαιρικό κινητήρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, η κορυφαία έκδοση του Civic, που θα λανσαριστεί μέσα στο 2015, θα εφοδιάζεται με έναν 1.600 κινητήρα Turbo, με σύστημα άμεσου ψεκασμού, που θα αποδίδει περίπου 250 ίππους και θα συνδυάζεται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο, διπλού συμπλέκτη, 8 σχέσεων!

Σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος του αμαξώματος (η Honda στοχεύει τα 1.200 κιλά), η ιαπωνική εταιρεία φιλοδοξεί να δει το νέο Type-R να πραγματοποιεί νέο ρεκόρ, για προσθιοκίνητο αυτοκίνητο, στη θρυλική πίστα του Nurburgring. Κάτοχος του ρεκόρ, είναι το Renault Megane RS Trophy, με 8 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα. Αξίζει, επίσης, να τονιστεί ότι η Honda δεν προτίθεται να λανσάρει σε 3θυρη έκδοση hatchback, το νέο Type-R. Θα είναι 5θυρο, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για μία καυτή estate (station wagon) έκδοση, στα πρότυπα της Audi.

Tags: HONDA CIVIC