" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Χάρη στην τεχνογνωσία του βελτιωτικού της οίκου, η Mercedes θα παρουσιάσει στη Γενεύη, ένα "καυτό" hatchback, το οποίο ξεπερνά τις αρχικές εκτιμήσεις.

Mε τις απαραίτητες βελτιώσεις στον δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα, η απόδοση εκτοξεύεται στους 354 ίππους, με 450 Nm ροπής.

Οι 18άρες ζάντες αλουμινίου (προαιρετικά και 19 ιντσών), οι τραπεζοειδείς απολήξεις της εξάτμισης και η ανασχεδιασμένη γρίλια, είναι μερικά ακόμα σημεία αναφοράς.

Η μετάδοση γίνεται μέσω του 7τάχυτου κιβωτίου, διπλού συμπλέκτη, AMG SPEEDSHIFT DCT.

Η εκρηκτική Mercedes-Benz A45 AMG!

Διαβάστηκε από 8653 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/11/2012

Oι πρώτες φωτογραφίες της "καυτής" Mercedes-Benz A45 AMG, βλέπουν το φως της δημοσιότητας, λίγους μήνες πριν την επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

 
Αυτές είναι οι πρώτες επίσημες εικόνες της κορυφαίας A-Class, με την υπογραφή της AMG. Χάρη στην τεχνογνωσία του βελτιωτικού της οίκου, η Mercedes θα παρουσιάσει στη Γενεύη, τον Μάρτιο του 2013, ένα "καυτό" hatchback, το οποίο θα ξεπερνά τις αρχικές εκτιμήσεις. Οι τελευταίες ήθελαν την A45 AMG να αποδίδει 330 ίππους, αλλά τελικά, με τις απαραίτητες βελτιώσεις στον δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα, η απόδοση εκτοξεύεται στους 354 ίππους, με 450 Nm ροπής, που θα μεταδίδονται και στους τέσσερις τροχούς. 

Η μετάδοση γίνεται μέσω του 7τάχυτου κιβωτίου, διπλού συμπλέκτη, AMG SPEEDSHIFT DCT, ενώ ιδιαίτερες επεμβάσεις έχουν γίνει στο σασί, στο σύστημα πέδησης και στο αντίστοιχο διεύθυνσης. Οι 18άρες ζάντες αλουμινίου (προαιρετικά και 19 ιντσών) για τα ελαστικά Dunlop Sport Maxx, διαστάσεων 235/40, οι τραπεζοειδείς απολήξεις της εξάτμισης και η ανασχεδιασμένη γρίλια, είναι μερικά ακόμα σημεία αναφοράς.

Η πετυχημένη "συνταγή" της ανάρτησης της συμβατικής Α-Class (με McPherson εμπρός και διάταξη πολλαπλών συνδέσμων πίσω), δεν αλλάζει, αλλά εμπλουτίζεται από το απαραίτητο tuning, με χαμηλωμένα κατά 25 χλστ. αμορτισέρ και ηλεκτρονικές ρυθμίσεις, για πιο sport αναζητήσεις. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η A45 AMG μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100χλμ/ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ανέρχεται, με το σπορ πακέτο, στα 279χλμ/ώρα. Οι εξαιρετικές επιδόσεις, δεν θα επηρεάσουν την επικαιροποίηση του αυτοκινήτου, με τη μέση κατανάλωση, υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης, να μην ξεπερνά τα 7-8 λίτρα/100χλμ.