ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Το ανανεωμένο Fiesta με τον κινητήρα των 125 ίππων θα κυκλοφορήσει μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2013.

Το ανανεωμένο Fiesta με τον κινητήρα των 125 ίππων θα κυκλοφορήσει μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2013.

Πως σας φαίνεται ο χιλιάρης του Focus όταν τον φοράει το Fiesta;

14.439 Επισκέψεις στο άρθρο (23/11/2012)

Μπορεί τα 125 άλογα στο Focus να οριοθετούν τη μέση της γκάμας του μοντέλου, στο Fiesta όμως κάνουν θαύματα. Πως σας φαίνεται λοιπόν ο χιλιάρης κινητήρας στο Fiesta;

autotriti team

Όπως και να το κάνουμε 125 άλογα σε ένα μικρό αυτοκίνητο είναι αρκετά. Κάποτε ήταν η ιπποδύναμη ενός GTI της κατηγορίας ενώ και σήμερα τέτοια δύναμη σε ένα τόσο ελαφρύ αυτοκίνητο υπόσχεται πολλά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Μόνο που εδώ η υπόσχεση δεν έχει να κάνει μόνο με τις επιδόσεις. Σαφώς, η αναβάθμιση σε σχέση με τον ατμοσφαιρικό 1.600άρη που αντικαθιστά είναι τεράστια, αφού εκτός από τα 125 άλογα, έχει και 200Nm ροπής εκ των οποίων τα 170 αποδίδονται σταθερά από τις 1.400 μέχρι τις 4.500 σ.α.λ. Ναι, το Fiesta τραβάει σαν ντίζελ. Τραβάει τόσο που πάει παντού με τρίτη ταχύτητα στο κιβώτιο, χωρίς να δείχνει να χρειάζεται καν την πρώτη και τη δευτέρα όταν ξεκινάει! Και για το προσπέρασμα, το όβερμπουστ δίνει 30 Nm ακόμη για τουλάχιστον 30δλ συνεχόμενα. Μια μικρή «κλωτσιά» επιτάχυνσης.

Η δεύτερη υπόσχεση έχει να κάνει με την οικονομία. Γιατί το μοτέρ αυτό γεννήθηκε βασικά για οικονομία. Έτσι το Fiesta παρά τους 125 ίππους του δηλώνει κατανάλωση κάτι ψιλά πάνω από 3,5 λτ./100χλμ. και μάλιστα με μηδενικά τέλη (99γρ. CO2 ανά χλμ.)

Και μιλάμε για το γρηγορότερο Fiesta, τουλάχιστον μέχρι να έρθει το επόμενο ST με τους 180 ίππους (από 1,6 λίτρα τούρμπο). Τα νούμερα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά. Πάντα για το μοτέρ που στο Focus κάποιοι λοιδόρησαν ως «μικρό». Το τι μπορεί να κάνει αυτό το μοτέρ φαίνεται ξεκάθαρα στο Fiesta και απαντά όλες τις απορίες που μπορεί να είχαν αρκετοί για το αν αρκεί για το Focus. 

Με μια ματιά στο πόσο καλύτερο είναι το Fiesta με αυτό το μοτέρ σε σχέση με το πώς ήταν με το 1.600άρι (που ήταν το ψωμοτύρι της γκάμας του Focus) είναι αρκετή για να πείσει και τους πιο δύσπιστους. 

Εσείς όμως τι λέτε; Πως σας φαίνεται το Fiesta με 125 άλογα; Πως σας φαίνεται όταν έχει τόσο χαμηλή κατανάλωση και ροπή επιπέδου ντίζελ; Πως σας φαίνεται τώρα το μοτέρ αυτό της Ford; 

Autotriti.gr
Nexen roadian