Οι νέες Cayman και Cayman S θα βρίσκονται στην Ελλάδα τον ερχόμενο Μάρτιο.
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οι νέες Cayman και Cayman S θα βρίσκονται στην Ελλάδα τον ερχόμενο Μάρτιο.

Πρεμιέρα της νέας Porsche Cayman

8.491 Επισκέψεις στο άρθρο (29/11/2012)

Η Porsche αποκάλυψε σε παγκόσμια πρεμιέρα την 3η γενιά της Cayman στο Σαλόνι του Λος ¶ντζελες, με τις πωλήσεις της στην ευρωπαϊκή αγορά να ξεκινούν από το Μάρτιο.

Η Cayman εξελίχθηκε εκ νέου με αποτέλεσμα να γίνει ακόμα χαμηλότερη και μεγαλύτερη, ακόμα ελαφρύτερη και ταχύτερη, ακόμα αποδοτικότερη και ισχυρότερη. Το μεγαλύτερο μεταξόνιο, το φαρδύτερο μετατρόχιο και οι μεγαλύτεροι τροχοί αναβαθμίζουν τις οδηγικές επιδόσεις του "κεντρομήχανου"σπορ αυτοκινήτου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Το νέο διθέσιο είναι – μετά την 911 Carrera και την Boxster – το τρίτο σπορ μοντέλο της Porsche που διαθέτει  διαχρονικό σχεδιασμό αμαξώματος μειωμένου βάρους. Η νέα Cayman είναι έως και 30 χλγρ. ελαφρύτερη, ανάλογα με την έκδοση και το επίπεδο εξοπλισμού, ενώ καταναλώνει έως και 15% λιγότερο καύσιμο ανά 100 χλμ. σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο – παρά τον ισχυρότερο κινητήρα και τις βελτιωμένες οδηγικές της επιδόσεις.

Η νέα γενιά του διθέσιου "κεντρομήχανου" σπορ αυτοκινήτου παρουσιάζεται σε δύο κλασικές για την Porsche εκδόσεις: την Cayman και την Cayman S. Το βασικό μοντέλο διαθέτει έναν εξακύλινδρο κινητήρα μπόξερ 2,7 λίτρων, ισχύος 275 ίππων. Επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 5,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 266 χλμ./ώρα. Η κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται μεταξύ 7,7 και 8,2 λ./100 χλμ., ανάλογα με το κιβώτιο ταχυτήτων. Ο κινητήρας 3,4 λίτρων της Cayman S αποδίδει 325 ίππους, ενώ η καλύτερη δυνατή επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα είναι 4,7 δευτερόλεπτα. Η Cayman S έχει τελική ταχύτητα 283 χλμ./ώρα, ενώ η τιμή της κατανάλωσης καυσίμου κυμαίνεται μεταξύ 8,0 και 8,8 λ./100 χλμ., ανάλογα με το κιβώτιο ταχυτήτων.Και τα δύο σπορ coupé διαθέτουν στο βασικό τους εξοπλισμό  εξατάχυτο χειροκινητο κιβώτιο ταχυτήτων. Το επτατάχυτο κιβώτιο Porsche Doppelkupplungsgetriebe (PDK) διατίθεται προαιρετικά, προσφέροντας καλύτερη επιτάχυνση και μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου.

Οι νέες Cayman και Cayman S θα βρίσκονται στην Ελλάδα τον ερχόμενο Μάρτιο με βασική τιμή 91.000 και 112.200 ευρώ αντίστοιχα.

Mercedes
moto