????????? ???? ??????????

Η ποιότητα κύλισης και το φιλτράρισμα της ανάρτησης του νέου Ceed είναι από τα κορυφαία της κατηγορίας.

Στις στροφές το νέο Ceed χαράσσει με αυτοπεποίθηση την τροχιά του και έχοντας μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης.

Η σχεδίαση στο εσωτερικό είναι λίγο φλύαρη, αλλά όχι ανιαρή, ενώ η ποιότητα υλικών και κατασκευής είναι κορυφαία.

Η κεντρική κονσόλα είναι στραμμένη προς τον οδηγό, αλλά το ηχοσύστημα μοιάζει απαρχαιωμένο και δεν είναι πολύ λειτουργικό.

Η θέση οδήγησης είναι σχετικά υπερυψωμένη, ενώ προσφέρει πολύ καλή περιφερειακή ορατότητα και σωστή στήριξη του σώματος.

Όσοι κάθονται πίσω, έχουν άνετο χώρο για τα πόδια και το κεφάλι τους, ενώ το εσωτερικό πλάτος είναι από τα φαρδύτερα της κατηγορίας.

Ο πίνακας οργάνων είναι μεγάλος και ευανάγνωστος, με το ηλεκτρονικό ταχύμετρο να κλέβει τις εντυπώσεις.

Με το Flex Steer ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει την υποβοήθηση του τιμονιού σε 3 επίπεδα.

Η κεντρική κονσόλα είναι στραμμένη προς τον οδηγό, αλλά το ηχοσύστημα μοιάζει απαρχαιωμένο και δεν είναι πολύ λειτουργικό.

Το κιβώτιο της έκδοσης είναι 6 σχέσεων χειροκίνητο, με καλό κούμπωμα ακόμα και στις γρήγορες αλλαγές και με σωστή κλιμάκωση.

Δοκιμή: Kia Ceed 1,6 Diesel

110.663 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/12/2012

Το δεύτερης γενιάς Kia Cee’d, έχει έρθει με αναπάντεχα αναβαθμισμένη αίσθηση σε όλους τους τομείς, από την ποιότητα και την άνεση μέχρι την πολυτέλεια, τη δύναμη και τον οδηγικό χαρακτήρα.

 
+ Ποιότητα κατασκευής, οδική συμπεριφορά, σχεδίαση, άνεση, χώροι 
- Αίσθηση τιμονιού, εργονομία (ηχοσύστημα – τιμόνι), βάρος 

Η Kia μπορεί ακόμα και μας εκπλήσσει, κάθε εποχή για άλλο λόγο. Όταν παρουσίασε για παράδειγμα την πρώτη γενιά του Ceed το 1997, είχαμε να σταθούμε στο μεγάλο βήμα που είχε κάνει στην ποιότητα και την οδηγική συμπεριφορά, σε σχέση με τα Kia που ξέραμε μέχρι τότε. 
Σήμερα, με το νέο Ceed, μας εντυπωσιάζει για ακόμα μια φορά. Και σίγουρα, ο λόγος δεν είναι μόνο η εμφάνιση του νέου μοντέλου, αφού στον τομέα της ποιότητας, της άνεσης και της δύναμης, το μικρομεσαίο μοντέλο είναι από τα κορυφαία στην κατηγορία. Αυτό, επιτείνεται ακόμη περισσότερο στην πετρελαιοκίνητη έκδοση με το πλουσιότερο πακέτο εξοπλισμού της δοκιμής μας, η οποία προσδίδει στο Cee’d μια διαφορετική υπόσταση από κάθε άλλη φορά. 

Εμφάνιση: γοητευτικό και πληθωρικό
Μπορεί να φταίει το μαύρο χρώμα με τις γυαλιστερές ανθρακί ζάντες που αποφάσισε να μας διαθέσει η εδώ αντιπροσωπεία. Μπορεί να φταίνε τα LED μπρος-πίσω και στο πλάι (πλευρικοί καθρέπτες) που εξόπλιζαν την έκδοση της δοκιμής. Σίγουρα όμως, το νέο Ceed βρίσκει τον τρόπο να κερδίζει τα βλέμματα στο πέρασμά του. Ειδικά για αυτοκίνητο της συντηρητικής μικρομεσαίας κατηγορίας. Επίσης, δείχνει αρκετά «γεμάτο» σε διαστάσεις. Στην ουσία, είναι 5 εκατοστά μακρύτερο από το παλιό μοντέλο, 1 εκατοστό πιο χαμηλό και πιο στενό. 
Παρότι βασίζεται στο ίδιο πάτωμα με πριν, εξακολουθεί και έχει ένα από τα μακρύτερα μεταξόνια της κατηγορίας, ενώ τα μετατρόχιά του έχουν φαρδύνει ακόμα περισσότερο. Η εμφάνιση του Ceed είναι πληθωρική, το μήκος του έχει μεγαλώσει σε σχέση με το παλιό μοντέλο, ενώ οι λεπτομέρειες είναι ιδιαίτερες και χαρίζουν μια νότα πολυτέλειας...


200 διαθέσιμα στοιχεία για KIA  CEED
(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)

Tags: KIA CEED