• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η Mercedes θα αντικαταστήσει την twin-turbo 4,6 λτ. V8 κινητήρα για μια νέα διπλοτούρμπινη 3λιτρη με χαμηλότερη ιπποδύναμη.

Downsizing στους… V8 της Mercedes

2.883 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/2/2013

H Mercedes αποκάλυψε πρόσφατα την ανανεωμένη E-Class, ωστόσο προχώρησε και σε άλλες αλλαγές όπως είναι η αντικατάσταση του 4,6 λτ V8 για τα… μάτια μιας 3λιτρης V6.

 
Ξένες πηγές αναφέρουν ότι ο διπλά υπετροφοδοτούμενος 4,6 λτ. V8 κινητήρας της E500 θα σταματήσει να παράγεται και τη θέση του θα πάρει ένας νέος διπλοτούρμπινος 3λιτρος κινητήρας V6. Για την ακρίβεια, ο 3λιτρος (330 ίππους και 474 Nm ροπής) δεν μπορεί να θεωρείται ο άμεσος αντικαταστάτης του 4,6 λτ. (402 ίππους και 600 Nm ροπής) κινητήρας, αφού η διαφορά της ισχύς είναι 72 ίππους. Η γερμανική φίρμα όμως αποφάσισε να κάνει πιο προσιτή τη γκάμα με τα μηχανικά σύνολά της και για άλλες χώρες (βλέπε Ελλάδα).

Δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημα αν τελικά ο twin-turbo 4,6 λτ. V8 κινητήρας θα προσφέρεται ακόμα στις εκδόσεις (sedan, coupe και convertible) της E-Class, αλλά αρκετά δημοσιεύματα δεν φαίνονται να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα για το θέμα αυτό.