Τιμές Αυτοκινήτων ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2014, υπό την προϋπόθεση ότι θα παραδοθεί ο χώρος από πλευράς Αρχαιολογικής Υπηρεσίας το συντομότερο δυνατό.

Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2014, υπό την προϋπόθεση ότι θα παραδοθεί ο χώρος από πλευράς Αρχαιολογικής Υπηρεσίας το συντομότερο δυνατό.

Ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος Μορέας

2.808 Επισκέψεις στο άρθρο (16/5/2013)

Ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος Μορέας, καθώς προβλέπεται πλήρης παράδοση του τμήματος Λεύκτρο-Σπάρτη τον Μάρτιο του 2014, αρκεί να συναινέσει η Αρχαιολογική Υπηρεσία.

autotriti team

Το θέμα των νέων καθυστερήσεων, που παρατηρούνται στην κατασκευή του οδικού έργου του τμήματος Λεύκτρου – Σπάρτης, συζητήθηκε μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρου Καλογιάννη και της Βουλευτού Λακωνίας Φεβρωνίας Πατριανάκου, καθώς η Λακωνία είναι ο μοναδικός νομός της Πελοποννήσου, που δεν διαθέτει αυτοκινητόδρομο.Ο Αναπληρωτής Υπουργός υποστήριξε, ότι το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2014, υπό την προϋπόθεση ότι θα παραδοθεί ο χώρος από πλευράς Αρχαιολογικής Υπηρεσίας το συντομότερο δυνατό.Πιο συγκεκριμένα, η κυριότερη αιτία καθυστέρησης του έργου, που έπρεπε να ολοκληρωθεί στις 3-9-2012, εξακολουθεί να είναι η δέσμευση και η αποδέσμευση σημαντικών εκτάσεων για τη διενέργεια αρχαιολογικών ερευνών. Αλλωστε, απομένουν 8,2 χιλιόμετρα εντός των οποίων υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα προς έρευνα από τις αρμόδιες Εφορείες.Σημειωτέον ότι μέχρι σήμερα έχει καταβληθεί, στο πλαίσιο των αρχαιολογικών ανασκαφών στο συγκεκριμένο τμήμα, ποσό 11 εκατ. ευρώ περίπου.Παράλληλα δε, διάφορες δικαστικές εμπλοκές στο θέμα των απαλλοτριώσεων, δημιούργησαν περαιτέρω καθυστερήσεις.Ενδεικτικό είναι ότι η καθυστέρηση κατάληψης των χώρων (σε συντελεσμένη απαλλοτρίωση), ανέρχεται σε δεκαεννέα μήνες.Οι αρμόδιοι φορείς του υπουργείου, ενημέρωσαν, πως θα προβούν σε άμεση έναρξη των διαδικασιών πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού από το ΥΠΠΟΤ, για τη διευκόλυνση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »