15 ηλεκτρικά μοντέλα έδειξαν Toyota και Lexus
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

15 ηλεκτρικά μοντέλα έδειξαν Toyota και Lexus

2.661 Επισκέψεις στο άρθρο (14/12/2021)

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 15 νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα έρθουν μέσα στα επόμενα χρόνια από τις Toyota και Lexus, αποκάλυψε ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda!

Έρχονται 15 ηλεκτρικά από τις Toyota και Lexus. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σε μία εντυπωσιακή κίνηση προχώρησε ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένη παρουσίασης για τα μελλοντικές κινήσεις του Ομίλου. Ο επικεφαλής του ιαπωνικού κολοσσού προχώρησε στην παρουσίαση 15 νέων ηλεκτρικών πρωτότυπων τα οποία θα δούμε ως μοντέλα παραγωγής με τα λογότυπα των Toyota και Lexus.
 

Οι δύο μάρκες λανσάρουν συνολικά 30 ηλεκτρικά έως το 2030

Η νέα στρατηγική των Toyota και Lexus αναφέρει το λανσάρισμα συνολικά 30 ηλεκτρικών μοντέλων έως το 2030. Οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να πουλήσουν περίπου 3,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία έως το 2030 και όλα αυτά φυσικά για νε μπορέσει η εταιρεία να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
 

Έρχονται 4 νέα Toyota «bZ» 

Περνώντας στα ηλεκτρικά μοντέλα. Ο Toyoda έδειξε αρχικά τα αυτοκίνητα που θα λάβουν το λογότυπο bZ και θα ακολουθήσουν το νέο του bZ4X που έχει ήδη αποκαλυφθεί. Ένα συμπαγές SUV με όμορφη σιλουέτα, ένα SUV πόλης εμπνευσμένο από το Aygo X σχεδιασμένο για την Ιαπωνία και την Ευρώπη, ένα μεσαίο σεντάν και ένα μεγάλο SUV με τρεις σειρές καθισμάτων, είναι τα τέσσερα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής που αναμένεται να προσφερθούν σε «λογικές τιμές», όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε.
 

Μεγάλη ποικιλομορφία στην ηλεκτρική γκάμα των Ιαπώνων 

Ωστόσο υπήρξαν ακόμα και 11 μοντέλα και υπογραμμίζουν την ποικιλομορφία που θέλει να δώσει στην ηλεκτρική της γκάμα η Toyota και φυσική η Lexus. Αυτά αποτελούνταν από μικρά εμπορικά αστικά ηλεκτρικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, off-road μοντέλα, ένα Pick-Up και ένα ηλεκτρικό supercar της Lexus εμπνευσμένο από το θρυλικό LFA.
 

Βασισμένα στην πλατφόρμα για ηλεκτρικά e-TNGA

Ορισμένα από τα μελλοντικά ηλεκτρικά, σύμφωνα με τον Toyoda, θα βασίζονται σε υπάρχοντα μοντέλα και πράγματι κάποια από τα πρωτότυπα μοιάζουν με τα τρέχοντα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των Toyota Hilux και Lexus NX. Ωστόσο θα είναι ολοκαίνουργια αυτοκίνητα  που θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά e-TNGA που αναπτύχθηκε με τη Subaru.
 

Τέλος τα μοτέρ εσωτερικής καύσης για τη Lexus έως το 2035

Λεπτομέρειες για καθένα από αυτά δεν έχουν δοθεί μέχρι στιγμής, αλλά ο Toyoda αποκάλυψε ότι η Lexus, συγκεκριμένα, θα λανσάρει ηλεκτρικά σε όλες τις κατηγορίες έως το 2030, θα λανσάρει ηλεκτρικά στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Κίνα έως το 2030 και θα σταματήσει πλήρως τους κινητήρες καύσης το 2035.
 

Κατασκευάζει και ηλεκτρικό supercar η Lexus 

Η Lexus θα λανσάρει το πρώτο της ηλεκτρικό, το crossover RZ, το 2022, χρησιμοποιώντας την ίδια αρχιτεκτονική e-TNGA με τα Toyota bZ4X και Subaru Solterra. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια πλήρης γκάμα που φαίνεται να περιλαμβάνει, με βάση τα μοντέλα που παρουσιάζονται, ένα ηλεκτρικό SUV ανάλογο του RX, ένα σεντάν στο μέγεθος του IS και ένα αποκλειστικό supercar.

Έκαναν το «μπαμ» Toyota και Lexus!
-Αποκάλυψαν 15 νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα ακολουθήσουν το bZ4X!
-Έρχονται 4 νέα Toyota «bZ».
-Κατασκευάζει SUV, σεντάν και ηλεκτρικό supercar η Lexus.
-Βασισμένα στην πλατφόρμα για ηλεκτρικά e-TNGA.
Όπως φαίνεται το ηλεκτρικό μέλλον της Toyota θα είναι πολύ ενδιαφέρον. Έτσι δεν είναι;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto