6 φωτογραφίες »

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση Opel Combo-e Life προσφέρεται σε 5-θέσια και 7-θέσια διάταξη με μακρύ ή κοντό μεταξόνιο πάντα με 136 άλογα και μια μπαταρία 50 kWh. Γνωρίστε το.

Opel Combo-e Life

1.526.169 Επισκέψεις στο άρθρο (9/3/2021)

To αμιγώς ηλεκτρικό Combo-e Life της Opel, προσφέρεται με μία ή δύο συρόμενες πλαϊνές πόρτες, με μήκος 4,4 μέτρα ή σε έκδοση XL 4,75 μέτρων και στις δύο περιπτώσεις με πέντε ή επτά καθίσματα.

Το αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο του Combo-e προσφέρει 136 άλογα και 260 Nm ροπής. Ανάλογα με την έκδοση του μοντέλου, το Combo-e μπορεί να επιταχύνει από 0 - 100 km/h σε 11,2 δευτερόλεπτα, ενώ η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 130 km/h, καθιστώντας το κατάλληλο για δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Ανάλογα με το στυλ οδήγησης και τις επικρατούσες συνθήκες, το νέο Combo-e μπορεί να καλύψει έως 280 χιλιόμετρα με μία φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου 50 kWh (WLTP).  

Η μπαταρία με 216 κυψέλες και 18 modules τοποθετείται κάτω από το πάτωμα, μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα, ώστε να μην περιορίζει τη χρηστικότητα του χώρου φόρτωσης ή της καμπίνας επιβατών. Χρησιμοποιώντας ένα δημόσιο σταθμό φόρτισης DC 100 kW, η φόρτιση της μπαταρίας 50 kWh στο 80% της χωρητικότητάς της διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Ανάλογα με τη χώρα και την υποδομή, το Combo-e διαθέτει έναν ισχυρό, τριφασικό ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW ή ένα μονοφασικό 7.4 kW στο βασικό εξοπλισμό του.

Η ολοκληρωμένη γκάμα κορυφαίων τεχνολογιών και συστημάτων υποστήριξης οδηγού περιλαμβάνει από σύστημα ελέγχου καθόδου (hill descent control), σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (lane keep assist) και αναγνώρισης κόπωσης οδηγού (driver drowsiness alert), μέχρι αναγνώριση οδικών σημάτων (traffic sign recognition) και αναγνώριση επικείμενης σύγκρουσης (forward collision alert) με προστασία πεζού και αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (automatic emergency braking). Ιδιαίτερα χρήσιμη στο παρκάρισμα είναι η πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας (Panorama Rear View) που βελτιώνει την ορατότητα πίσω και στο πλάι. Οι ιδιοκτήτες που χρειάζονται  επιπλέον ελκτική πρόσφυση στη λάσπη, την άμμο ή το χιόνι μπορούν να αναβαθμίσουν το Combo-e Life τους με το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip.

Η μικρότερη, πενταθέσια έκδοση προσφέρει χώρο αποσκευών τουλάχιστον 597 λίτρων (850 λίτρα στη μεγαλύτερη έκδοση). Ο πολυλειτουργικός ήρωας της καθημερινότητας μεταμορφώνεται σε όχημα μεταφορών όταν αναδιπλώνονται τα πίσω καθίσματα. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών της μικρής έκδοσης υπερτριπλασιάζεται στα 2.126 λίτρα, ενώ η αντίστοιχη τιμή στη μακριά έκδοση είναι 2.693 λίτρα.
 
Οι ιδιοκτήτες και των δύο εκδόσεων μπορούν να επιλέξουν μεταξύ του στάνταρ πάγκου με διαιρούμενα 60/40 πίσω καθίσματα ή των τριών ατομικών καθισμάτων, που αναδιπλώνονται εύκολα από το χώρο αποσκευών. Και στις δύο περιπτώσεις, το κάθε κάθισμα έχει τη δική του βάση παιδικού καθίσματος Isofix στάνταρ, επιτρέποντας την τοποθέτηση τριών παιδικών καθισμάτων, το ένα δίπλα στο άλλο.

Αφού όλοι καθίσουν αναπαυτικά, στη συνέχεια μπορούν να απολαύσουν τα συστήματα infotainment του Combo-e Life. Τα συστήματα Multimedia Radio και Multimedia Navi Pro διατίθενται με μία μεγάλη οθόνη αφής 8.0" και με κορυφαία συνδεσιμότητα. Και τα δύο διαθέτουν ενσωμάτωση τηλεφώνου μέσω Apple CarPlay και Android Auto.

Το νέο Combo-e Life αναμένεται στα καταστήματα των διανομέων φέτος το φθινόπωρο, όπου θα πλαισιώσει τα Corsa-e, Mokka-e, Grandland X plug-in hybrid και Zafira-e Life ως το νεότερο μέλος της οικογένειας ηλεκτροκίνητων επιβατικών μοντέλων Opel. 
 

ΠροηγούμενοΕπόμενο μοντέλο

MIKRA VANS LEASING
ETRANSIT VS ESPRINTER