6 φωτογραφίες »

Απρόσμενα πραγματοποιήθηκε το επίσημο ντεμπούτο της McLaren Sabre, με την βρετανική μάρκα να παρουσιάζει το νέο της supercar με ισχύ 835 ίππων!

McLaren Sabre

1.526.187 Επισκέψεις στο άρθρο (9/3/2021)

Το τμήμα της McLaren στο Beverly Hills ήταν αυτό που αποκάλυψε επίσημα τη νέα McLaren Sabre, η οποία έρχεται να προστεθεί στα μοντέλα περιορισμένης παραγωγής της βρετανικής μάρκας. Όντας κατασκευασμένη με τη βοήθεια του τμήματος McLaren Special Operations, η Sabre έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τις Ηνωμένες Πολιτείες και αναμένεται να κατασκευαστεί σε μόλις 15 μονάδες.
 
Η εταιρεία δεν προχώρησε σε πολλές λεπτομέρειες, ωστόσο βλέπουμε πως το μοντέλο χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά αεροδυναμικό σχεδιασμό που ξεκινάει από το εμπρόσθιο μέρος και φτάνει μέχρι το πίσω. Το τεράστιο σπλίτερ, οι λεπτοί προβολείς και το αεριζόμενο καπό είναι τα κυρίαρχα στοιχεία του μπροστινού τμήματος. Οι αεροδυναμικές ποδιές παίρνουν θέση στο πλαϊνό μέρος και οδηγούν στο πίσω όπου η τεράστια αεροτομή και ο διαχύτης τραβουν τα βλέμματα.
 
Στο εσωτερικό, η καμπίνα διαθέτει δίχρωμη ταπετσαρία Alcantara, ανθρακονήματα, αλλά και μία κάθετη τοποθετημένη οθόνη που προφανώς φιλοξενεί το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Η McLaren Sabre είναι η πιο ισχυρή μη υβριδική McLaren. Η μάρκα αναφέρει πως το μοντέλο χρησιμοποιεί έναν twin-turbo V8 κινητήρα με ισχύ 835 ίππων και 800 Nm ροπής που της επιτρέπει να φτάνει τελική ταχύτητα στα 351 χλμ./ώρα.
 
Περισσότερες πληροφορίες δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο η πρώτη Sabre έχει ήδη παραδοθεί στον ιδιοκτήτη της, ενώ και οι υπόλοιπες έχουν πωληθεί. Το ποσό που δαπανήθηκε δεν έχει γίνει γνωστό, όμως η βρετανική φίρμα σημειώνει πως οι πελάτες είχαν στενή σχέση με το τμήμα MSO για να διασφαλίσουν ότι το τελικό αυτοκίνητο θα ταιριάζει ακριβώς με τα θέλω τους. Στο πλαίσιο αυτής της σχέσης, οι πελάτες ταξίδεψαν στο Ηνωμένο Βασίλειο για να επισκεφθούν το στούντιο σχεδιασμού της McLaren και στη συνέχεια οδήγησαν ένα πρωτότυπο στο The Thermal Club στην Καλιφόρνια.

ΠροηγούμενοΕπόμενο μοντέλο

MIKRA VANS LEASING
ETRANSIT VS ESPRINTER