302 χλμ./ώρα το ελληνικό Evo στο Abu Dhabi (+video)

13.843 Επισκέψεις στο άρθρο (19/4/2019)

Το ελληνικό Evo της Extreme Tuners ταξίδεψε στην πίστα του Abu Dhabi και βρίσκεται ήδη στο κυνήγι του παγκόσμιου ρεκόρ. Η πρώτη προσπάθεια ολοκληρώθηκε με ταχύτητα εξόδου 302 χλμ./ώρα, προμηνύοντας τα καλύτερα για τη συνέχεια! Δείτε το video με το πέρασμα...Το Mitsubishi Lancer Evo IX του Σπύρου Πανόπουλου, ιδιοκτήτη του ελληνικού βελτιωτικού οίκου Extreme Tuners δεν μας απασχολεί πρώτη φορά, καθώς τον περασμένο Νοέμβριο είχε καταφέρει να σταματήσει τα χρονόμετρα στα 7,745 δλ. με ταχύτητα εξόδου 297,52 χλμ./ώρα, σημειώνοντας νέο ρεκόρ για τα Evo στα 0-400 μέτρα. Λίγο καιρό μετά ήρθε το Evo της English Racing, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο Lucas English, να διεκδικήσει την παγκόσμια πρωτιά και, σύμφωνα με τους ανθρώπους της, το κατάφερε «γράφοντας» 7,72 δλ. στο 400άρι. Τότε είχαμε επικοινωνήσει με τον Σπύρο της Extreme Tuners, ο οποίος μας αποκάλυψε πως ζήτησε το αποδεικτικό χαρτί από την πίστα για το πέρασμά του αμερικάνικου Evo, αλλά οι άνθρωποι της English Racing απάντησαν πως το είχαν χάσει. Αρα στην ουσία ήταν και είναι ο μόνος αποδεδειγμένα κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ. Φτάνει όμως με την ιστορική αναδρομή...

Πίσω στο σήμερα, η ελληνική ομάδα της Extreme Tuners ταξίδεψε ως την πίστα του Abu Dhabi και απέδειξε από το πρώτο χρονομετρημένο πως το αυτοκίνητο είναι σε μεγάλη... φόρμα, έτοιμο να σπάσει τα χρονόμετρα και να ανέβει με όλες τις τιμές στο «θρόνο»! Στο πρώτο πέρασμα, λοιπόν, το θηριώδες Evo με τον ακραία τροποποιημένο τετρακύλινδρο κινητήρα 4g63 χωρητικότητας 1.780 κ.εκ. που στροφάρει στις 13.500 σ.α.λ. (σ.σ. αυτό ήταν το setup τον περασμένο Νοέμβρη) ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 8,43 δλ. με ταχύτητα εξόδου 302 χλμ./ώρα. Φυσικά απέχει πολύ από τον καλύτερο «προσωπικό» χρόνο του αλλά για να το πούμε απλά, από τη στιγμή που στην ίδια απόσταση -400 μέτρα- «έπιασε» περισσότερα χλμ./ώρα από όταν έκανε το ρεκόρ, σε περισσότερο χρόνο, αν κάνει μια καλή εκκίνηση μπορεί να «πιάσει» την ίδια ταχύτητα εξόδου, στην ίδια απόσταση αλλά σε πολύ μικρότερο χρόνο.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως, η προσπάθεια του Σπύρου Πανόπουλου της Extreme Tuners θα μεταδοθεί ζωντάνα από το υβρδικό κανάλι της ΕΡΤ (δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες προς το παρόν), ενώ παρακάτω μπορείτε να δείτε το video που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο συνάδελφος που καλύπτει το γεγονός.

Εμείς με τη σειρά μας οφείλουμε να συγχαρούμε θερμά τους Extreme Tuners για την προσπάθειά τους και ευχόμαστε να επιτύχουν το στόχο τους και να ανεβάσουν το ελληνικό Evo στο ψηλότερο σκαλί του κόσμου με ένα νέο «άσπαστο» ρεκόρ!

Δείτε το video με το πρώτο πέρασμα του Mitsubishi Lancer Evo στην πίστα του Abu Dhabi:

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
TAXI 2023
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel