5 πράγματα για τη νέα Toyota Corolla Cross
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

5 πράγματα για τη νέα Toyota Corolla Cross

72.769 Επισκέψεις στο άρθρο

Η ολοκαίνουργια Toyota Corolla Cross έρχεται με μία σειρά από χαρακτηριστικά και ιδιότητες, να προστεθεί στην κατηγορία των C-SUV στοχεύοντας φυσικά να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα μοντέλα, όπως άλλωστε επιτάσσει και το όνομά της.

Με «βαρύ» όνομα σε «καυτή» κατηγορία

Κουβαλώντας από γεννησιμιού της όνομα βαρύ σαν ιστορία, η νέα Toyota Corolla Cross στο τέλος του 2021 έκανε την εμφάνισή της στην ευρωπαϊκή της version. Έχοντας νωρίτερα παρουσιαστεί για ξένες αγορές όπως οι ΗΠΑ, η Ταϊλάνδη αλλά και η Ιαπωνία, η μάρκα αποφάσισε πως δεν μπορούσε να αφήσει χωρίς την Cross έκδοση της Corolla τη «γηραιά ήπειρο», η οποία θα ανοίξει τις αγκάλες της στο νέο της τέκνο στην κατηγορία των οικογενειακών SUV.

Παρόλο που η Τοyota Corolla δεν χρειάζεται συστάσεις, η Cross έκδοση έρχεται φρέσκια για να συνεχίσει την επιτυχία του ονόματος σε άλλη κατηγορία, οπότε και αποφασίσαμε να δούμε πέντε πράγματα του ολοκαίνουργιου SUV που θα μας απασχολήσει πολύ περισσότερο όταν κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα, περίπου στα μέσα του καλοκαιριού!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Corolla που έγινε... SUV

Η Toyota Corolla είναι από μόνη της διάσημη, μετρώντας 50 εκατομμύρια αυτοκίνητα στους δρόμους από το 1966, 55 χρόνια ζωής και 12 γενιές,. Ωστόσο όταν το όνομα αυτό συνδυάζεται με τον πιο δημοφιλή τύπο αυτοκινήτου, τα SUV, το αποτέλεσμα κάνει αυτόματα τη νέα Toyota Corolla Cross μία άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση. Η ολοκαίνουργια Toyota Corolla Cross δεν είναι απλά μια πιο ψηλή Corolla, αλλά ένα ολοκαίνουργιο SUV με δική του σχεδιαστική ταυτότητα και νέα υβριδικά κινητήρια σύνολα.
Συν τοις άλλοις φέρνει πρακτικότητα και στιβαρό σχεδιασμό, επιθυμώντας με όλα τα παραπάνω να συμβάλει τα μέγιστα ώστε να καταλάβει μερίδιο αγοράς 9% έως το 2025.

Δεύτερο C-SUV μετά το C-HR

Όντας βασισμένη στην πλατφόρμα Toyota New Global Architecture C (TGNA-C), η Corolla Cross έρχεται με βάσεις… best-seller, αφού στο ίδιο πάτωμα έχουν «χτιστεί» η Corolla και το C-HR. Η Corolla Cross γίνεται το δεύτερο C-SUV στην γκάμα της μάρκας, «κουμπώνοντας» δίπλα στο C-HR, με το οποίο συνθέτουν ένα «εκρηκτικό» δίδυμο για την Toyota, σε μία κατηγορία που αποτελεί από τις πιο ενδιαφέρουσες για το κοινό, τόσο εκτός των ελληνικών συνόρων όσο και εντός.

Συνέχεια του άρθρου >>>
NEO TRANSPORTER
test center