Στην εικόνα βλέπετε το νέο Mazda 6.

To μοντέλο της φίρμας το Μazda go.

50 εκατομμύρια Mazda

2.305 Επισκέψεις στο άρθρο (4/6/2018)

Τον αριθμό των 50 εκατομμυρίων αυτοκινήτων που έχουν κατασκευαστεί στην Ιαπωνία έφτασε η Mazda.

Σε ένα αριθμό ορόσημο για την εταιρεία έφτασε η Mazda, η οποία πριν από λίγες ημέρες κατασκεύασε στην Ιαπωνία το υπ αριθμόν 50.000.000 μοντέλο από καταβολής της ίδρυσής της το μακρινό 1931. Για να γιορτάσει αυτό το γεγονός η φίρμα πραγματοποίησε μία εκδήλωση στο εργοστάσιο Hofu με τον Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Masamichi Kogai, αλλά και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη να δίνουν το παρόν στην εκδήλωση.
 
«Προχωρώντας μπροστά, η Mazda θα συνεχίσει να δημιουργεί ένα ισχυρό εμπορικό σήμα μέσα από μια ποικιλία διάφορων πρωτοβουλιών. Τα εργοστάσιά μας στο Hofu και στη Χιροσίμα θα συνεχίσουν να εξελίσσονται και να λειτουργούν αναπτύσσοντας γρήγορα τις τεχνολογίες και τις νέες δεξιότητές», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Kogai.
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως έχουν περάσει 86 χρόνια και 7 μήνες από τότε που η εταιρεία έκανε το πρώτο της Mazda, το οποίο δεν ήταν ένα συμβατικό αυτοκίνητο, αλλά ένα τρίκυκλο με καρότσα που ονομάζεται Mazda-Go και μοιάζει πιο πολύ με μοτοσυκλέτα παρά με αυτοκίνητο.
 
Στην πορεία των χρόνων και συγκεκριμένα το 1960 η μάρκα έκανε την πρώτη της απόπειρα να μπει στην αγορά των αυτοκινήτων και από τότε μέχρι και σήμερα αποτελεί μία από τις μάρκες που προσελκύουν το ενδιαφέρον του κοινού παγκοσμίως. Τέλος να σημειωθεί πως η Mazda σχεδιάζει να πουλήσει 1.660.000 μονάδες φέτος, ενώ υπολογίζει μέχρι το 2024 να έχει αυξήσει την ετήσια παραγωγή της σε 2 εκατομμύρια μονάδες.

Mercedes
moto