Toyota Verso
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Toyota Verso

Νέα αποτελέσματα από το Euro NCAP

(4/3/2010)

Ο οργανισμός Euro NCAP μόλις ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για τις δοκιμές πρόσκρουσης των Citroen Nemo, Kia Venga, Nissan Cube, Seat Exeo, και Toyota Verso. Τα αποτελέσματα όμως δεν ήταν και τόσο ιδανικά για τους τέσσερις από τους πέντε κατασκευαστές αφού μόνο η Toyota κατάφερε να αποσπάσει τα 5 αστέρια.

Μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των τελευταίων δοκιμών πρόσκρουσης που διεξήγαγε ο οργανισμός Euro NCAP. Με αλφαβητική σειρά, τα αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν ήταν τα Citroen Nemo, Kia Venga, Nissan Cube, Seat Exeo, και Toyota Verso. Ξεκινώντας με το όχημα που αυτή τη φορά απέσπασε τη μέγιστη διάκριση, αυτό δεν ήταν άλλο από το Toyota Verso με συνολικά 5 αστέρια, ποσοστό 89% για τους ενήλικες, ενώ σημείωσε την υψηλότερη βαθμολογία τόσο στον τομέα της προστασίας των πεζών όσο και στην κατηγορία Safety Assist. Ακολουθούν τα Nissan Cube, Kia Venga και Seat Exeo με 4 αστέρια και ποσοστό στην προστασία πεζών 83%, 79% και 77% αντίστοιχα. Στην περίπτωση του Kia Venga το πρόβλημα προέκυψε από δυσλειτουργία της ζώνης ασφαλείας, κάτι για το οποίο η εταιρεία έχει ενημερωθεί και βρίσκεται σε κατάσταση άμεσης επιδιόρθωσης του προβλήματος, οπότε στο μέλλον πιθανόν να υπάρξει και δεύτερη αξιολόγηση.

Seat Exeo

Seat Exeo

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Η καμπίνα του Seat Exeo συμπεριφέρθηκε ικανοποιητικά, όμως υπήρξε τραυματισμός στα γόνατα των ανδρείκελων των ενηλίκων ακόμη και με την ύπαρξη αερόσακων γονάτων. Στην περίπτωση του Nissan Cube η βαθμολογία των 4 αστεριών οφείλεται κυρίως στην χαμηλή βαθμολογία της προστασίας των παιδιών.
Τέλος, η συνολικά χαμηλή βαθμολογία του Citroen Nemo επηρεάστηκε ιδιαίτερα από το γεγονός ότι το μοντέλο σημείωσε τη χαμηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία Safety Assist, λόγω έλλειψης των συστημάτων ESP και Speed Limitation Assistance ακόμη και ως επιπλέον εξοπλισμό, ενώ το επίσης χαμηλό επίπεδο στην προστασία των ενηλίκων οφείλεται και στην απώλεια αερόσακου κουρτίνας.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα:
Citroen Nemo-3 αστέρια
Προστασία ενηλίκων: 59%
Προστασία παιδιών: 74%
Προστασία πεζών: 55%
Safety Assist:29%

Kia Venga-4 αστέρια
Προστασία ενηλίκων: 79%
Προστασία παιδιών: 66%
Προστασία πεζών: 64%
Safety Assist:71%

Nissan Cube-4 αστέρια
Προστασία ενηλίκων: 83%
Προστασία παιδιών: 64%
Προστασία πεζών: 56%
Safety Assist:84%

Seat Exeo-4 αστέρια
Προστασία ενηλίκων: 77%
Προστασία παιδιών: 81%
Προστασία πεζών: 50%
Safety Assist:57%

Toyota Verso-5 αστέρια
Προστασία ενηλίκων: 89%
Προστασία παιδιών: 75%
Προστασία πεζών: 69%
Safety Assist:86%

&&&&
Toyota
test center