H νέα Mercedes CLS έχει έντονα αθλητικό χαρακτήρα
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

H νέα Mercedes CLS έχει έντονα αθλητικό χαρακτήρα

Οδηγούμε τη νέα Mercedes-Benz CLS

(18/10/2010)

Η νέα (δεύτερη) γενιά της Mercedes-Benz CLS είναι ένα αυτοκίνητο που ναι μεν έχει κορυφαίο επίπεδο πολυτέλειας και κύρους, όμως κρύβει και έναν «αθλητικό» χαρακτήρα τόσο εμφανισιακά όσο και στο δρόμο, και ιδιαίτερα όταν ο οδηγός αποφασίσει να κινηθεί περισσότερο σβέλτα! Ταξιδεύουμε στη Φλωρεντία για την πρώτη επαφή.

Η δεύτερη γενιά της επιβλητικής CLS που παράγεται από το 2003, είναι πολύ πιο δυναμική, με έντονα στοιχεία «αθλητικού» χαρακτήρα στην εμφάνιση και το σχεδιασμό της. Το αυτοκίνητο έχει εντελώς νέα εμφάνιση με την νέα μάσκα της εταιρείας στο εμπρός μέρος, ενώ παρατηρώντας το προφίλ, την παράσταση κλέβουν τα νεύρα που το χαρακτηρίζουν. Το αυτοκίνητο έχει επίσης και φώτα με τεχνολογία LED για όλες τις λειτουργίες (παγκόσμια πρωτιά), ενώ συνολικά χρησιμοποιούνται περί τους 71 λαμπτήρες του είδους, σε όλο το αμάξωμα του! Κατά τα λοιπά, η επιβλητική του εμφάνιση έχει έντονες επιρροές από το concept Shooting Brake, ενώ τα νεύρα που σχηματίζουν τα πίσω φτερά της χαρίζουν έναν πρόσθετο αέρα πολυτέλειας. Εσωτερικά η διάταξη των πίσω καθισμάτων παραμένει αυστηρά διθέσια.

Η γκάμα κινητήρων αποδίδει από 204 έως 570 ίππους!

Η γκάμα κινητήρων αποδίδει από 204 έως 570 ίππους!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Από πλευράς κινητήρων όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, το αυτοκίνητο θα εξοπλίζεται με ένα μοτέρ 3,6 λίτρων V6 άμεσου ψεκασμού στην έκδοση CLS350 CGI με την ιπποδύναμη να φτάνει τους 306 ίππους και 368 Nm, αλλά και με τον διπλά υπετροφοδοτούμενο V8 των 4,6 λίτρων στην έκδοση CLS550 CGI, με την ιπποδύναμη εδώ να αγγίζει τους 435 ίππους και τα 700 Nm ροπής. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων οι εκδόσεις θα είναι οι 350 CDI με χωρητικότητα στα 3 λίτρα και διάταξη V6 ενώ η ιπποδύναμη θα φτάνει τους 252 ίππους, ενώ θα υπάρχει και η μικρότερη 250 CDI με 204 ίππους. Τέλος, η γκάμα θα ολοκληρωθεί με την ταχύτερη έκδοση που θα χρησιμοποιεί τον κωδικό AMG. Ο κινητήρας εδώ θα είναι ο διπλά υπετροφοδοτούμενος V8 των 5,5 λίτρων, με την ιπποδύναμη να αγγίζει τους 544 ίππους και τη ροπή στα 800 Nm. Όμως θα υπάρχει και Performance Pack με αύξηση της ιπποδύναμης στους 570 ίππους και της ροπής στα 900 Nm!

Οδική συμπεριφορά
Η οδική συμπεριφορά της νέας Mercedes CLS χαρακτηρίζεται, όπως είναι λογικό και αναμενόμενο για τα δεδομένα της κατηγορίας στην οποία απευθύνεται, από τα υψηλά επίπεδα άνεσης. Πολύ καλή ποιότητα κύλισης και σίγουρο πάτημα είναι τα δυνατά σημεία του γερμανικού μοντέλου, το οποίο διαθέτει αξιόλογο σε αίσθηση και πληροφόρηση σύστημα διεύθυνσης, πολύ καλά σε αίσθηση φρένα και αρκετά στιβαρό πλαίσιο. Μας άρεσε πολύ η θέση οδήγησης αλλά και ο πολύ διακριτικός σπορτίφ χαρακτήρας που αναδεικνύει το αυτοκίνητο όταν ο οδηγός αποφασίσει να πατήσει περισσότερο βαθιά το γκάζι. Σε κάθε περίπτωση η νέα CLS παραμένει ασφαλής τόσο στον αυτοκινητόδρομο όσο και σε δρόμο με απαιτητικές στροφές, μεταδίδοντας στον οδηγό της συναίσθημα «μεγαλοπρέπειας».

Στη χώρα μας η νέα γενιά της Mercedes CLS θα κάνει την εμφάνιση της στις αρχές του 2011.
Mercedes
test center