" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

H F1 στηρίζει την οδική ασφάλεια

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/10/2010

Η κοινότητα της Formula 1 δεσμεύτηκε να υποστηρίξει την εκστρατεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) για την παγκόσμια βελτίωση της οδικής ασφάλειας «Make Roads Safe» και το πρόγραμμα που θέσπισαν τα Ηνωμένα Έθνη «Δεκαετία Δράσεων για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας 2011-2020».

 
Από το Grand Prix της Αυστραλίας, τα μονοθέσια της F1 που αγωνίζονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, φέρουν το σήμα «Make Roads Safe» αποδεικνύοντας την υποστήριξή τους στην εκστρατεία, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τα εκατομμύρια των οπαδών της F1 σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Χαίρομαι που οι ομάδες της F1 υποστηρίζουν αυτήν την παγκόσμια εκστρατεία», δήλωσε ο, πρόεδρος της FIA Jean Todt. Μετά την έγκριση του προγράμματος «Δεκαετία Δράσεων για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας» από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η FIA αναπτύσσει διεθνές σχεδίου δράσης δεκαετούς διάρκειας, για τη στήριξη αυτής της πρωτοβουλίας. Η ισχυρή στήριξη από τις ομάδες της F1 και τον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων της F1 θα βοηθήσουν ώστε το ευρύτερο κοινό του αυτοκινήτου να λάβει το μήνυμα για την οδική ασφάλεια, από το κορυφαίο επίπεδο σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τη F1, και να θέσει τη βάση για την περαιτέρω συμμετοχή και των άλλων αθλημάτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στο πλαίσιο του ΟΗΕ για τη Δεκαετία Δράσεων».

Η εκστρατεία Make Roads Safe αποτελεί πρωτοβουλία της Επιτροπής για την Παγκόσμια Οδική Ασφάλεια. Αποτελεί «αιχμή του δόρατος» για τη FIA Foundation, μια φιλανθρωπική οργάνωση που ιδρύθηκε με χρήματα από την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Formula 1.

Ως άμεσο αποτέλεσμα της καμπάνιας Make Roads Safe και το έργο της Επιτροπής για την Παγκόσμια Οδική Ασφάλεια, τα Ηνωμένα Έθνη ανακήρυξαν τη δεκαετία 2011-2020 «Δεκαετία Δράσεων για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας». Με τους θανάτους από τροχαία ατυχήματα να προβλέπονται να διπλασιάζονται στα επόμενα 10 χρόνια, η εκστρατεία θα ανοίξει το δρόμο προς την προσπάθεια μείωσης στο μισό των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στην επόμενη δεκαετία, σώζοντας πέντε εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές.

 

Πως η εξάτμιση συνδέεται με την απόδοση

Ποιες προαιρετικές καλύψεις είναι value for money

Τι χρώμα να το βάψω;

One STOP shop Συνεργεία!

Η κίνηση στους δρόμους

Ανανεωμένα Skoda Karoq & Kodiaq

Δοκιμή: SEAT Arona TGI

Διαρροή: To Μazda2 facelift

Αποκλειστικό: BMW Urban X

Τα 3 best seller μίνι στις πωλήσεις λιανικής

Nέα Lotus Evija

Νέα Mercedes-AMG CLA 45 Shooting Brake

Σκληρή κριτική στον Vettel από τον ιταλικό Τύπο

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Civic σεντάν με 182 PS από 22.325€

SEAT: Tarraco το νέο μεγάλο SUV της Seat

NISSAN: Έως 1.500 ευρώ έκπτωση στο Qashqai

CITROEN: Reverse Sales και στα SUV

PEUGEOT: Mοναδικές τιμές για όλα τα μοντέλα μέχρι τις 31 Ιουλίου

RENAULT: CLIO από 10.990€ και ...θα σκάσει ο τζίτζικας που δεν μπορεί να το αποκτήσει. Εσύ όμως μπορείς!

περισσότερα »