H F1 στηρίζει την οδική ασφάλεια

H F1 στηρίζει την οδική ασφάλεια

(19/10/2010)

Η κοινότητα της Formula 1 δεσμεύτηκε να υποστηρίξει την εκστρατεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) για την παγκόσμια βελτίωση της οδικής ασφάλειας «Make Roads Safe» και το πρόγραμμα που θέσπισαν τα Ηνωμένα Έθνη «Δεκαετία Δράσεων για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας 2011-2020».

Από το Grand Prix της Αυστραλίας, τα μονοθέσια της F1 που αγωνίζονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, φέρουν το σήμα «Make Roads Safe» αποδεικνύοντας την υποστήριξή τους στην εκστρατεία, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τα εκατομμύρια των οπαδών της F1 σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



«Χαίρομαι που οι ομάδες της F1 υποστηρίζουν αυτήν την παγκόσμια εκστρατεία», δήλωσε ο, πρόεδρος της FIA Jean Todt. Μετά την έγκριση του προγράμματος «Δεκαετία Δράσεων για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας» από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η FIA αναπτύσσει διεθνές σχεδίου δράσης δεκαετούς διάρκειας, για τη στήριξη αυτής της πρωτοβουλίας. Η ισχυρή στήριξη από τις ομάδες της F1 και τον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων της F1 θα βοηθήσουν ώστε το ευρύτερο κοινό του αυτοκινήτου να λάβει το μήνυμα για την οδική ασφάλεια, από το κορυφαίο επίπεδο σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τη F1, και να θέσει τη βάση για την περαιτέρω συμμετοχή και των άλλων αθλημάτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στο πλαίσιο του ΟΗΕ για τη Δεκαετία Δράσεων».

Η εκστρατεία Make Roads Safe αποτελεί πρωτοβουλία της Επιτροπής για την Παγκόσμια Οδική Ασφάλεια. Αποτελεί «αιχμή του δόρατος» για τη FIA Foundation, μια φιλανθρωπική οργάνωση που ιδρύθηκε με χρήματα από την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Formula 1.

Ως άμεσο αποτέλεσμα της καμπάνιας Make Roads Safe και το έργο της Επιτροπής για την Παγκόσμια Οδική Ασφάλεια, τα Ηνωμένα Έθνη ανακήρυξαν τη δεκαετία 2011-2020 «Δεκαετία Δράσεων για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας». Με τους θανάτους από τροχαία ατυχήματα να προβλέπονται να διπλασιάζονται στα επόμενα 10 χρόνια, η εκστρατεία θα ανοίξει το δρόμο προς την προσπάθεια μείωσης στο μισό των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στην επόμενη δεκαετία, σώζοντας πέντε εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές.
Mercedes
moto