Η υβριδική έκδοση του Audi Q5

Επιπλέον του 2λιτρου βενζινοκινητήρα θα χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρα 45 ίππων

Ο πίνακας οργάνων θα φιλοξενεί πλέον και τις σχετικές ενδείξεις για το υβριδικό σύστημα και τις μπαταρίες

Συνολικά το υβριδικό σύστημα προσθέτει στο Q5, 130 επιπλέον κιλά

Επίσημα το υβριδικό Audi Q5!

10.751 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/11/2010

Το γύρω του κόσμου κάνουν οι πρώτες φωτογραφίες καθώς και τα τεχνικά στοιχεία της υβριδικής έκδοσης του Audi Q5. Το αυτοκίνητο ανακοινώθηκε επίσημα από τη γερμανική φίρμα, και επιπλέον του δίλιτρου βενζινοκινητήρα θα χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρα 45 ίππων, με τη συνολική απόδοση να αγγίζει τους 245 ίππους.

 
Η Audi δίνει πλέον τα επίσημα τεχνικά στοιχεία της υβριδικής έκδοσης του Q5 στη δημοσιότητα. Το υβριδικό σύστημα του Audi Q5 Hybrid θα συνδυάζει το γνωστό τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο TFSI των 2 λίτρων και 211 ίππων με ηλεκτροκινητήρα που θα του προσφέρει επιπλέον 45 ίππους. Η συνολική απόδοση θα φτάνει τους 245 ίππους και τα 480 Nm ροπής, που θα περνούν σε όλους τους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, ενώ οι επιδόσεις του αυτοκινήτου θα είναι τα 7,1 δλ. για τα 0-100 χ.α.ω. και τα 222 χ.α.ω. τελικής ταχύτητας. Η κατανάλωση του υπολογίζεται σε λιγότερα από 7,0 λίτρα/100 χιλιόμετρα και οι ρύποι CO2 σε επίσης κάτι λιγότερο από 160 γρ./χιλιόμετρο. Ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί έως την ταχύτητα των 100 χιλιομέτρων, ενώ ως αμιγώς ηλεκτρικό μπορεί να διανύσει μόλις 3 χιλιόμετρα απόστασης. Το όχημα θα εφοδιάζεται με ελαστικά μειωμένης αντίστασης, σύστημα ανάκτησης ηλεκτρικής ενέργειας από τα φρένα, καθώς και λειτουργία start&stop για τον κινητήρα.
Τέλος, για να περιοριστεί η αύξηση του βάρους (το υβριδικό σύστημα του έχει προσθέσει 130 κιλά), το Audi Q5 Hybrid κάνει εκτεταμένη χρήση αλουμινίου, όπως στο καπό, στην πόρτα του χώρου αποσκευών, καθώς και σε μέρη της τετρακίνησης του. Με τον τρόπο αυτό το συνολικό βάρος περιορίζεται σε λιγότερο από 2 τόνους, καθιστώντας το αυτοκίνητο ως το πιο ελαφρύ υβριδικό SUV στον κόσμο. Το μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Λος ¶ντζελες (19-28 Νοεμβρίου), ενώ οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2011.