Εξασφαλίζει τους πελάτες της, η Daihatsu
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Εξασφαλίζει τους πελάτες της, η Daihatsu

(20/1/2011)

Μετά την ανακοίνωση της Daihatsu Motor Company LTD για την παύση των πωλήσεων των αυτοκινήτων της στην Ευρωπαϊκή Αγορά από τον Φεβρουάριο του 2013, η ελληνική αντιπροσωπεία AGRIPAN SA ενημερώνει ότι θα συνεχίσει να προσφέρει στους πελάτες της υψηλού επιπέδου υπηρεσίες after sales και μετά το 2013 και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί και υπάρχει ζήτηση για ανταλλακτικά και service.

Tα σημαντικότερα σημεία από το αναλυτικό Δελτίο τύπου της Agripan S.A &&&&

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

H DAIHATSU MOTOR COMPANY LTD, θυγατρική του Ομίλου TOYOTA, με ανακοίνωση της ανήγγειλε την παύση των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Αγορά από τον Φεβρουάριο του 2013.

Οι λόγοι που οδήγησαν την κατασκευάστρια εταιρεία στην απόφαση της αυτή είναι οικονομικοί και οφείλονται κατά κύριο λόγο στην οικονομική κρίση και την ισχυροποίηση του YEN, που έκαναν ασύμφορη την εξαγωγή και προώθηση των αυτοκινήτων DAIHATSU στην Ευρώπη.

Το YEN άρχισε να ανατιμάται τους τελευταίους μήνες του 2008, και συνέχισε να ανατιμάται κάθετα έως σήμερα, ιδιαίτερα δε από τα μέσα του έτους 2010.

Συνέπεια τούτου, οι εξαγωγές οχημάτων στην Ευρώπη έγιναν μη βιώσιμες, περιορίζοντας έτσι τα κέρδη της εταιρείας. H δυσμενής αυτή κατάσταση επιβαρύνθηκε περαιτέρω από το υψηλό κόστος που απαιτείται για την εξέλιξη των αυτοκινήτων και την συμμόρφωσή τους με τις ολοένα αυστηρότερες προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά στο επίπεδο των ρύπων CO2.

Όπως είναι άλλωστε γνωστό, οι εισαγωγές από την Ιαπωνία και από τρίτες χώρες επιβαρύνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση με φόρο 10%, με αποτέλεσμα να αυξάνεται και το κόστος των αυτοκινήτων κατά 10% συγκριτικά με τα αυτοκίνητα που παράγονται στην Ευρώπη. Σημειωτέον δε, ότι η DAIHATSU είναι μία από τις ελάχιστες αυτοκινητοβιομηχανίες που παράγει αυτοκίνητα αποκλειστικά στην Ιαπωνία. &&&& &&&&Για όλους τους ανωτέρω λόγους, κρίθηκε οικονομικά ασύμφορη η συνέχιση της πώλησης οχημάτων DAIHATSU στην Ευρωπαϊκή αγορά από τον Φεβρουάριο 2013 και στο εξής.

&&&&Παρόλα αυτά, η DAIHATSU διευκρίνισε ότι θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες μετά την πώληση (after-sales services) στην Ευρώπη και μετά το 2013 και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί και υπάρχει ζήτηση για ανταλλακτικά και service. &&&&

Η AGRIPAN SA μέσα στα τελευταία 20 χρόνια που εισάγει τα αυτοκίνητα DAIHATSU στην Ελλάδα, καθιέρωσε την μάρκα, και σε συνδυασμό με την ποιότητα και την ιαπωνική αξιοπιστία των αυτοκινήτων αυτών, εξασφάλισε με τις υπηρεσίες της πλήρη ικανοποίηση στους κατόχους των αυτοκινήτων DAIHATSU.

Η AGRIPAN SA, ανήκει στον Όμιλο Εταιρειών Κοντέλλης - Παντελεημονίτης με ιστορία στο χώρο του αυτοκινήτου από το 1919. Οι δραστηριότητες της εταιρείας σήμερα, εκτός από τα ιαπωνικά αυτοκίνητα DAIHATSU, περιλαμβάνουν τα ιαπωνικά γεωργικά τρακτέρ Kubota, τα οποία εισάγει εδώ και 30 χρόνια, τα ελαστικά Cooper Avon, συστήματα επεξεργασίας νερού και τα Mahindra Goa Pick – Up m-Hawk από τον Μάιο του 2010.

Η AGRIPAN SA θα παραμείνει στον χώρο της αυτοκίνησης με την υπευθυνότητα και την συνέπεια που την χαρακτηρίζει.

&&&&Σε συνεργασία με την DAIHATSU, θα συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες εξυπηρέτησης υψηλού επιπέδου και να εξασφαλίζει πλήρη υποστήριξη στους χιλιάδες παλαιούς και νέους πελάτες της και μετά το 2013
AUTOFIT PASXA
4green