" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

H plug-in υβριδική πλατφόρμα της Honda

Honda Jazz Hybrid

Honda EV Concept

H νέα υβριδική «πλατφόρμα» της Honda

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/2/2011

Το νέο ηλεκτρικό όχημα Honda EV Concept θα εκτίθεται στη Γενεύη δίπλα σε μία πλατφόρμα για μεσαία plug-in υβριδικά οχήματα. Τα πρωτότυπα θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της φιλοσοφίας «Road to Zero Emissions», δείχνοντας την τρέχουσα αλλά και μελλοντική τεχνολογία των υβριδικών της εταιρείας.

 
Εκτός όμως, εκτός από το Honda EV Concept θα εκτίθεται και ο εκπρόσωπος των Ηλεκτρικών Οχημάτων Κυψελών Καυσίμου της Honda (Fuel Cell Electric Vehicles), το FCX Clarity. Και τα δύο οχήματα εντάσσονται στη στρατηγική Honda Electric Mobility Network, η οποία συνίσταται τη μείωση των εκπομπών CO2 μέσω καινοτόμων προϊόντων και τεχνολογιών διαχείρισης & παραγωγής ενέργειας.

Το Honda EV Concept αποκαλύπτει πολλά στοιχεία από το στυλ και τη φιλοσοφία του προσεχούς ηλεκτρικού οχήματος παραγωγής με μπαταρίες της Honda, Fit EV, το οποίο θα λανσαριστεί στην Αμερική και την Ιαπωνία το 2012. Η νέα plug-in υβριδική πλατφόρμα εκθέτει την υβριδική τεχνολογία δύο ηλεκτροκινητήρων Honda επόμενης γενιάς που θα κάνει το ντεμπούτο της το 2012.

Honda EV Concept
Το EV Concept είναι σχεδιασμένο για να καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης του μέσου κατοίκου μητροπολιτικής περιοχής και χρησιμοποιεί την πενταθέσια έκδοση του δημοφιλούς Jazz. Η αυτονομία του Honda EV Concept υπολογίζεται στα 160 χιλιόμετρα ανά φόρτιση. Η αυτονομία μεγιστοποιείται με τη χρήση ενός καινοτόμου συστήματος ηλεκτροκίνησης 3 προγραμμάτων αναπροσαρμοσμένου από το σπορ υβριδικό Honda CR-Z. Επιπλέον, το Honda EV Concept θα περιλαμβάνει αρκετά διαδραστικά συστήματα που βοηθούν τον οδηγό να μεγιστοποιεί την αυτονομία της μπαταρίας. Δίπλα στο Honda EV Concept θα υπάρχει μία πρωτότυπη βάση φόρτισης της Honda, η οποία παραπέμπει σε μία μελλοντική υποδομή ηλεκτρικής φόρτισης που είναι εύχρηστη και βολική για τους καταναλωτές.

Honda Plug-in Hybrid
Η Honda θα παρουσιάσει επίσης μία plug-in υβριδική πλατφόρμα, η οποία εκθέτει το υβριδικό σύστημα δύο ηλεκτροκινητήρων επόμενης γενιάς της εταιρείας. Ενσωματωμένο στην πλατφόρμα ενός μεσαίου sedan, το plug-in υβριδικό είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τις καθημερινές απαιτήσεις οδήγησης, προσφέροντας σύντομες, συχνές διαδρομές με ηλεκτροκίνηση, αλλά και δυνατότητες για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων όταν χρειάζεται.
Το σύστημα δύο ηλεκτροκινητήρων της Honda χρησιμοποιεί εναλλάξ τρία διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας για μεγιστοποίηση της λειτουργικής απόδοσης: αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο, βενζινο/ηλεκτροκίνητο, αποκλειστικά βενζινοκίνητο. Το plug-in υβριδικό χρησιμοποιεί επίσης ένα σύστημα αναγέννησης της δύνακης πέδησης για τη φόρτιση της μπαταρίας.

Tags: HONDA JAZZ
 

Η μάχη της βασικής: Polo vs i20

Δοκιμή: DS 7 Crossback

Αποκλειστικό: Η νέα Skoda Octavia

Ξέρεις τι είναι η ισχύς;

Η κίνηση στους δρόμους

Γιατί βάζουν τα αυτοκίνητα σε.. δίαιτα;

Ίδιο μοτέρ, περισσότερα άλογα, άλλη τιμή

Πρώτες βοήθειες σε μοτοσυκλετιστή

Η πιο ερωτεύσιμη πόλη της Ελλάδας

Αποκλειστικό: Το νέο Audi TT

Citroen C3 VS Ford Fiesta VS Nissan Micra

Δοκιμή: Το κορυφαίο Peugeot 508

Video: Νέο Volvo XC40 Recharge

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Διαβάστε live 30 δοκιμές

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Τιμές… «όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε»

SEAT: Μοντέλα φυσικού αερίου που καίνε 3,5€/100 χλμ.

RENAULT: Ανακάλυψε το CAPTUR με το νέο turbo κινητήρα βενζίνης 1.3 TCe

FORDAdvertisement: Ford: No 1 σε πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων για 3η συνεχόμενη χρονιά.

PEUGEOT: Θέλεις SUV Peugeot από 14.700 ευρώ;

FORD: Πλήρης έλεγχος για το μεταχειρισμένο που θέλεις

περισσότερα »