Εδώ η τωρινή έκδοση της Porsche Panamera Turbo των 500 ίππων

Εδώ η τωρινή έκδοση της Porsche Panamera Turbo των 500 ίππων

Porsche: Panamera Turbo S και Pajun!

(29/3/2011)

H Porsche ετοιμάζει σημαντική διεύρυνση για τη γκάμα της Panamera. Η γερμανική φίρμα δεν θα μείνει στις εκδόσεις Turbo, και Hybrid, αλλά θα παρουσιάσει μια πιο δυνατή έκδοση Turbo S με περισσότερους από 500 ίππους, ενώ στα σκαριά έχει και μια πιο μικρή σε διαστάσεις Panamera με το όνομα Pajun!

Η Porsche μας ετοιμάζει αρκετές εκπλήξεις για το κοντινό μέλλον, που αφορούν στο πρώτο σεντάν δημιούργημα της. Την Panamera. Έτσι το μοντέλο θα αποκτήσει ακόμη δύο πολύ σημαντικές εκδόσεις. Η πρώτη αφορά την έκδοση που θα τοποθετηθεί στην κορυφή από πλευράς επιδόσεων. Αυτή, ονομαστικά θα ακολουθήσει τα χνάρια της 911 Turbo που «φόρεσε» τον κωδικό S και ανέβηκε από τους 500 στους 530 ίππους, επίσης υιοθετώντας τον κωδικό «S». Ο στόχος είναι το V8 σύνολο να ξεπεράσει αρκετά τους 500 ίππους (περίπου 550 ίππους, και πάνω από 800 Nm ροπής), και ως αποτέλεσμα να τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το μοντέλο θα παρουσιαστεί άμεσα, πιθανόν σε μια από τις δύο εκθέσεις του επόμενου μήνα (Νέα Υόρκη, ή Σαγκάη).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Το δεύτερο νέο, αναφέρει ότι η εταιρεία ήδη εξελίσσει την (κυριολεκτικά) πιο μικρή Panamera, ως αντίπαλο των BMW 5 και Mercedes E-Class. Πρόκειται για μια μικρότερων διαστάσεων, σεντάν έκδοση που όπως αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα, θα ονομάζεται Pajun. Όνομα που προκύπτει από τον συνδυασμό Panamera + Junior! Τέλος, τα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η ιπποδύναμη θα κυμαίνεται (όπως και στην κανονική έκδοση της Panamera), μεταξύ 300-500 ίππων, θα υπάρχει πετρελαιοκίνητη και υβριδική έκδοση, ενώ η τιμή της στη Γερμανία θα εκκινεί από τα 60.000 ευρώ!
Toyota
test center