4η εβδομάδα οδικής ασφάλειας

4η εβδομάδα οδικής ασφάλειας

(30/3/2011)

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.) διοργάνωσαν για 4η συνεχόμενη χρονιά την Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας. Η Εβδομάδα που άρχισε στις 17 Μαρτίου ήταν γεμάτη δράσεις για την Οδική Ασφάλεια, που πραγματοποιήθηκαν πανελλαδικά, δράσεις που αφορούσαν σε μικρούς και μεγάλους.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της εν λόγω εβδομάδας εορτάσθηκε και η «Ευρωπαϊκή ημέρα της Ευγένειας στο Δρόμο» στις 24 Μαρτίου παράλληλα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για την ημέρα αυτή διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό πανελλαδικά προκειμένου οι Έλληνες οδηγοί, οι οποίοι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα είναι οι πιο επιθετικοί στην Ευρώπη, να γίνουν αποδέκτες της σημασίας του μηνύματος της Ευγένειας στο Δρόμο, η οποία αποτελεί βασικό στοιχείο για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στους δρόμους μας. Η Εβδομάδα διοργανώνεται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία του Ι.Ο.ΑΣ. και του Σ.Ε.Σ. τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, της «Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο» και οι δράσεις για το έτος 2011 πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της εταιρείας Ελληνικά Καύσιμα Α.Ε.Ε., γνωστή από τα πρατήρια BP.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Το Ι.Ο.ΑΣ. και ο Σ.Ε.Σ. ευχαριστούν τους Συνεργαζόμενους φορείς που συμβάλλουν στο στόχο της καθιέρωσης της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας ως θεσμού, ενημερώνοντας τους πολίτες με στόχο την πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, που έχει εξελιχθεί σε μάστιγα για την κοινωνία μας.
Hyundai
NISSAN