Η νέα γενιά της Mercedes S-Class ετοιμάζεται να συστηθεί στο κοινό.

Αφαιρεί το καμουφλάζ η Mercedes S-Class

4.432 Επισκέψεις στο άρθρο (7/5/2020)

Η νέα γενιά της Mercedes S-Class ετοιμάζεται να συστηθεί στο κοινό και όπως φαίνεται δε θα αργήσει για πολύ ακόμα καθώς το μοντέλο αρχίζει να αφαιρεί από πάνω του το καμουφλάζ.


Δύο νέα πρωτότυπα που εντοπίστηκαν στο δρόμο δείχνουν πως οι μηχανικοί της γερμανικής φίρμας βάζουν τις τελευταίες πινελιές στην επερχόμενη ολοκαίνουργια S-Class. Αμφότερα τα πρωτότυπα φαίνεται να έχουν ελαφρώς πιο σπορ εμφάνιση από το κανονικό αυτοκίνητο, κάτι που ίσως οφείλεται στο πακέτο AMG Line που διευρύνει τις εισόδους αέρα, τους τροχούς και άλλα χαρακτηριστικά.
 
Αφήνοντας στην άκρη τα πρωτότυπα και το εξωτερικό μέρος, να πούμε πως το εσωτερικό της νέας S-Class θα είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο. Εκεί το μοντέλο θα αποκτήσει μία τεράστια, κάθετα τοποθετημένη οθόνη αφής που θα ξεκινάει από την κεντρική κονσόλα και θα φτάνει μέχρι το ταμπλό. Αυτή θα είναι η… «αλλαγή» της παραδοσιακής οθόνης 12,3 ιντσών που φιλοξενεί το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Παράλληλα ο πίνακας οργάνων θα συνεχίσει να δεσπόζει πίσω από το ανασχεδιασμένο τιμόνι όντας φυσικά ψηφιακός και «μετενσαρκωμένος» σε μία παραλληλόγραμμη οθόνη.
 
Τέλος το μοντέλο θα πατήσει στην πλατφόρμα MRA και θα διαθέτει πλήθος διαφορετικών κινητήρων. Μεταξύ αυτών πιθανότατα θα βρίσκεται ένας υβριδικός 6κύλινδρος 3,0 λίτρων, ένας υβριδικός  twin-turbo 4,0 λίτρων V8. Παράλληλα αναμένεται μία plug-in υβριδική έκδοση, καθώς και εκδόσεις με κινητήρα V12.
 
Επίσημη πληροφόρηση για την επίσημη αποκάλυψη της Mercedes S-Class δεν έχει υπάρξει, ωστόσο αναμένεται να συμβεί μέσα στο 2020.
 

Hyundai
OPEL