Φωτογραφία αρχείου.

Φωτογραφία αρχείου.

Αλεξανδρούπολη: O Δήμος δωρίζει στην ΕΛ.ΑΣ ένα Αudi A8

2.662 Επισκέψεις στο άρθρο (5/1/2022)

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αποφάσισε να δωρίσει στην Ελληνική Αστυνομία ένα Audi A8 που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε δασική περιοχή και δεν ανακτήθηκε από τον ιδιοκτήτη του.

Με Audi A8 εξοπλίζεται ο στόλος της Τροχαίας Αλεξανδρούπολης

Ένα πολυτελές Audi A8 που είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο κοντά στην Αισύμη, θα δωρίσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στο τμήμα Τροχαίας της πόλης, ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το θέμα συζητήθηκε, σύμφωνα με το evrosonline.gr, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως έκτακτο, καθώς, όπως επισημάνθηκε, στον ειδικό χώρο όπου φυλάσσονται αυτού του τύπου τα οχήματα στο Αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, επικρατεί το αδιαχώρητο, ενώ υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος κλοπής ενός τόσο ακριβού αυτοκινήτου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ανηκε σε Βούλγαρο αλλά δεν το αναζήτησε ποτέ

Πώς όμως βρέθηκε το Audi στην κατοχή του Δήμου; Όλα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν η Τροχαία Αλεξανδρούπολης ενημέρωσε εγγράφως τον Δήμο για την εύρεση του εγκαταλελειμμένου οχήματος σε δασική περιοχή στο ύψος του 16ου χλμ. μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Αισύμης. Μετά από έρευνα, προέκυψε ότι δεν υπάρχει εμπλοκή του οχήματος σε εγκληματική δραστηριότητα οποιουδήποτε τύπου. Ακολούθησε επικοινωνία του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα για να υπάρξει επαφή με τις  Βουλγαρικές Αρχές προκειμένου να ενημερωθεί ο Βούλγαρος ιδιοκτήτης του οχήματος για την παραλαβή του, πράγμα που δεν συνέβη. Έτσι, το όχημα περιήλθε στην κατοχή του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Ο Δήμος το δώρισε στην ΕΛ.ΑΣ γιατί δεν μπορούσε να το χρησιμοποιήσει ο ίδιος

Ο Δήμος ωστόσο, βάσει της νομοθεσίας, δε δύναται να κάνει χρήση του συγκεκριμένου οχήματος, καθότι υπερβαίνει το όριο των 1.400 κ.εκ. Έτσι, και με δεδομένο, μετά από σχετική επικοινωνία, ότι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει εκφράσει την ανάγκη χρήσης του συγκεκριμένου οχήματος, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη δωρεά του προς την ΕΛ.ΑΣ. για την κάλυψη των αναγκών της.

Μέσα στην πολυτέλεια θα γίνονται οι περιπολίες
- Βρέθηκε εγκαταλελειμμένο πριν δύο χρονιά
- Άνηκε σε Βούλγαρο αλλά δεν το αναζήτησε ποτέ
- Ο Δήμος το δώρισε στην ΕΛ.ΑΣ γιατί δεν μπορούσε να το χρησιμοποιήσει ο ίδιος
Σε τι ρόλο πιστεύετε πως πρέπει να το χρησιμοποιήσει η ΕΛ.ΑΣ;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center