Η Alfa Romeo είναι έτοιμη να λανσάρει τις ανανεωμένες εκδοχές των Giulietta και MiTo στις εμβληματικές εκδόσεις Quadrifoglio Verde.

H Giulietta QV κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 6 δλ., όντας γρηγορότερη από την προκάτοχό της κατά 0,8 δλ., ενώ η τελική της ταχύτητα είναι της τάξης των 240 χλμ./ώρα.

Η έκδοση Quadrifoglio Verde της MiTo ακολουθεί τη λογική της μεγαλύτερης Giulietta.

Η εμπορική διάθεση των Giulietta και MiTo QV έχει προγραμματιστεί να εκκινήσει τον Ιούλιο.

Το αλουμινένιο turbo μοτέρ των 1,75 λτ. και το 6άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT με σύστημα Launch Control της Giulietta QV προέρχονται από την 4C coupe.

Το εσωτερικό προέρχεται από την «κανονική» Giulietta, με τη διαφορά να γίνεται από τα σπορ καθίσματα, το flat-bottom τιμόνι και τα λογότυπα QV.

Ένα τόσο μικρό λογότυπο, κάνει τόσο μεγάλη διαφορά…

Στο εσωτερικό της MiTo QV ξεχωρίζουν το ταμπλό όψης carbon, το μαύρο δέρμα με τις άσπρες ραφές και τα νέα όργανα.

Οι λευκές ραφές δημιουργούν μια όμορφη αντίθεση στα μαύρα δερμάτινα καθίσματα της MiTo QV.

Κάτω από το καπό της MiTo QV εδράζει το 1,4 MultiAir turbo μοτέρ, η απόδοση του οποίου στη νέα του εκδοχή ανέρχεται σε 170 ΗΡ στις 5.500 σ.α.λ. και στα 230 Nm στις 2.500 σ.α.λ.

Alfa Romeo Giulietta & Mito Quadrifoglio Verde

10.096 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/6/2014

Η Alfa Romeo είναι έτοιμη να λανσάρει τις ανανεωμένες εκδοχές των Giulietta και MiTo στις εμβληματικές εκδόσεις Quadrifoglio Verde, με το site μας να δίνει το παρόν στην πανευρωπαϊκή τους παρουσίαση σε λίγες ημέρες.

 
Λίγο πριν την πανευρωπαϊκή παρουσίαση των ανανεωμένων Giulietta και MiTo στις εκδόσεις Quadrifoglio Verde, κάτι που θα γίνει την Πέμπτη 12 Ιουνίου στο Balocco της Ιταλίας, η Alfa Romeo έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες πληροφορίες γύρω από τις κορυφαίες εκδόσεις των μοντέλων της. Η εμπορική τους διάθεση έχει προγραμματιστεί να εκκινήσει τον Ιούλιο, σε άγνωστες (προς το παρόν) τιμές.

Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde
Η ανανεωμένη Guilietta, στην κορυφαία της έκδοση, την Quadrifoglio Verde, διαθέτει το αλουμινένιο turbo μοτέρ των 1,75 λτ., το οποίο είδαμε για πρώτη φορά στην 4C coupe. Αποδίδει 240 HP στις 5.750 σ.α.λ. και 340 Nm στις 2.000-4.000 σ.α.λ., με το 80% της ροπής να είναι διαθέσιμο στις 1.800 σ.α.λ. Έχει, με άλλα λόγια, τις πιο κάτω ειδικές σχέσεις: 137 HP/λτ. και 194 Nm/λτ. Συνεργάζεται με το 6άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT της Alfa με σύστημα Launch Control, το οποίο έχουν δανειστεί ομοίως από την 4C.

Κατόπιν όλων αυτών, η Giulietta QV είναι σε θέση να πραγματοποιήσει τη διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα σε 6 δλ., όντας γρηγορότερη από την προκάτοχό της κατά 0,8 δλ.. Η τελική της ταχύτητα είναι της τάξης των 240 χλμ./ώρα, την ίδια στιγμή που το Euro 6 μοτέρ της έχει εκπομπές CO2 162 γρ./χλμ., 15 γρ./χλμ. λιγότερα από ότι πριν.

Επιπλέον, τα νέα συστήματα εισαγωγής και εξάτμισης, βοηθούν την Alfa να ξεχωρίζει με τον ήχο της. Στην ίδια κατεύθυνση οπτικά λειτουργούν η χαμηλωμένη σπορ ανάρτηση, τα φιμέ πίσω τζάμια και η ανθρακί επικάλυψη της γρίλιας της μάσκας, των καθρεπτών, των χειρολαβών των θυρών και των πλαισίων των προβολέων ομίχλης. Την οπτική διαφοροποίηση της συγκεκριμένης Giulietta ολοκληρώνουν οι μεγάλες διπλές απολήξεις της εξάτμισης, οι τροχοί των 18 ιντσών, οι κόκκινες δαγκάνες της Brembo στα φρένα και τα λογότυπα της Quadrifoglio Verde στα εμπρός φτερά.

Το εσωτερικό προέρχεται από την «κανονική» Giulietta, με τη διαφορά να γίνεται από τα σπορ καθίσματα, το flat-bottom τιμόνι, τα λογότυπα QV, τους αισθητήρες στάθμευσης (εμπρός-πίσω) και το σύστημα infotainment Uconnect με οθόνη αφής 6,5 ιντσών.

Η περιορισμένης παραγωγής έκδοση «Launch Edition», προσφέρει επιπλέον λεπτομέρειες από ανθρακονήματα, νέα πλευρικά μαρσπιέ και πίσω διαχύτη, 18άρες στιλβωμένες ζάντες. 500 μόνο «κομμάτια» της Giulietta QV Launch Edition θα κατασκευαστούν, οπότε σπεύσατε…


Alfa Romeo MiTo Quadrifoglio Verde
Η έκδοση Quadrifoglio Verde της MiTo ακολουθεί τη λογική της μεγαλύτερης Giulietta. Διαφοροποιείται αισθητικά, κυρίως μέσω του στιλβωμένου φινιρίσματος στους προβολείς ομίχλης, στη γρίλια της μάσκας, στους εξωτερικούς καθρέπτες, στις χειρολαβές και στα πλαίσια των πίσω φωτιστικών σωμάτων. Το παρόν δίνουν οι 17άρες ζάντες και οι κόκκινες δαγκάνες της Brembo.

Στο εσωτερικό της MiTo QV ξεχωρίζουν το ταμπλό όψης carbon, το μαύρο δέρμα με τις άσπρες ραφές και τα νέα όργανα. Εδώ έχει τοποθετηθεί το σύστημα infotainment Uconnect με μικρότερη οθόνη αφής 5,0 ιντσών.

Κάτω από το καπό της MiTo QV εδράζει το 1,4 MultiAir turbo μοτέρ, η απόδοση του οποίου στη νέα του εκδοχή ανέρχεται σε 170 ΗΡ στις 5.500 σ.α.λ. και στα 230 Nm στις 2.500 σ.α.λ. (250 Nm στο Dynamic mode). Συνεργάζεται με το 6άρι TCT κιβώτιο και επιτρέπει στη MiTo QV να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 7,3 δλ. (-0,2 δλ. από το παρελθόν), ενώ χαρίζει στο μοντέλο μια τελική ταχύτητα της τάξης των 219 χλμ./ώρα. Χάρη και στο σύστημα stop-start η κατανάλωση του μοτέρ είναι 5,4 λτ./100 χλμ. (-10%), ενώ οι εκπομπές CO2 ορίζονται στα 124 γρ./χλμ. (-11%).