Αλλαγή στρατηγικής της Ford στις μπαταρίες λόγω Brexit!

Αλλαγή στρατηγικής της Ford στις μπαταρίες λόγω Brexit!

1.393 Επισκέψεις στο άρθρο (19/7/2022)

Νέα στρατηγική για να ξεπεράσει τα εμπόδια που έχουν προκύψει λόγω του Brexit ακολουθεί η Ford, σχετικά με την προμήθεια των μπαταριών για τα ηλεκτροκίνητά της μοντέλα!

Αλλαγές λόγω Brexit

Η Ford έχει χαράξει και βαδίζει στο δρόμο του εξηλεκτρισμού, κάτι που έχει ανακοινώσει επίσημα σε ότι αφορά τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη. Έτσι η δημοφιλής φίρμα θέλει να τακτοποιήσει την παραγωγή μπαταριών για τα ηλεκτροκίνητά οχήματά της, που να συμβάλουν με τη σειρά τους στη μείωση των εκπομπών CO2. Όμως το Brexit έχει περιπλέξει τα σχέδιά της και για αυτό ακριβώς το λόγο αποφάσισε να ακολουθήσει νέα στρατηγική.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τρεις προμηθευτές για τις μπαταρίες

Η νέα στρατηγική της Ford προβλέπει ότι θα προμηθεύεται μπαταρίες από τουλάχιστον τρία διαφορετικά εργοστάσια για τα επερχόμενα ευρωπαϊκά ηλεκτρικά της οχήματα. Το ένα από αυτά θα είναι στην Τουρκία, ωστόσο επειδή στη συμφωνία του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit προβλέπεται πως από το 2027 θα απαιτείται το 55% των αυτοκινήτων που πηγαίνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο να είναι ευρωπαϊκής κατασκευής, τα άλλα δύο εργοστάσια θα είναι εντός της Ευρώπης.

Από Τουρκιά, Πολωνία και Γερμανία οι μπαταρίες

Πιο συγκεκριμένα οι μπαταρίες για τα ηλεκτρικά βαν της Ford θα προέρχονται από ένα νέο εργοστάσιο μπαταριών στην Τουρκία που κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την κορεατική SK On και αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή το 2025 με χωρητικότητα μεταξύ 30 και 45 γιγαβατώρες. Αντίθετα, οι μπαταρίες για το ηλεκτρικό Puma θα προμηθεύονται από τον υπάρχοντα προμηθευτή της Ford, την LG Chem, η οποία έχει εργοστάσιο στην Πολωνία. Μάλιστα το ίδιο εργοστάσιο παράγει μπαταρίες και για την Mustang Mach E, αλλά και το ηλεκτρικό e-Transit που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Τέλος το τρίτο εργοστάσιο που θα προμηθεύει με μπαταρίες την Ford Ευρώπης θα είναι αυτό στην Κολωνία, κάτι που θα ξεκινήσει να ισχύει από το 2023.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
moto