Στην εικόνα βλέπετε το Toyota GR HV Sports Concept, το οποίο δεν αποκλείεται να δανείσει πολλά από τα στοιχεία του.

H Toyota και η Subaru έχουν επιβεβαιώσει πως εργάζονται πάνω στην κατασκευή των νέων GT 86 και BRZ.

Αλλάζουν πλατφόρμα τα GT86 και BRZ;

2.074 Επισκέψεις στο άρθρο (22/4/2019)

H Toyota και η Subaru έχουν επιβεβαιώσει πως εργάζονται πάνω στην κατασκευή των νέων GT 86 και BRZ και σύμφωνα με αναφορές τα δύο νέα μοντέλα είναι πιθανό να αλλάξουν πλατφόρμα και να βασιστούν στην TNGA.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ξένων μέσων ενημέρωσης τα οποία επικαλούνται πληροφορίες που προέρχονται από καλά ενημερωμένες πηγές, λέγεται πως το πιθανότερο σενάριο θέλει τους αντικαταστάτες των δύο σπορ μοντέλων να βασίζονται στην TNGA-N  πλατφόρμα, η οποία χρησιμοποιείται από τα Lexus IS, RC και GS.
 
Αν και η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται επί του παρόντος από τη Toyota, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η αρχιτεκτονική TNGA, που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε για αυτοκίνητα με κίνηση στους μπροστά, στους πίσω, αλλά και στους τέσσερις τροχούς,  θα μπορούσε να αποφέρει σημαντική εξοικονόμηση βάρους σε σχέση με την τρέχουσα πλατφόρμα.
 
Επιπλέον λέγεται πως η Subaru δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει την Global Platform από το Impreza για το Ascent, επειδή έχει σχεδιαστεί για εμπροσθιοκίνητα και τετρακίνητα οχήματα. Υπογραμμίζοντας πως η TNGA-N  είναι καταλληλότερη για ένα σπορ αυτοκίνητο με την κίνηση στον πίσω άξονα.
 
Τέλος, προηγούμενες αναφορές για τα GT 86 και BRZ δείχνουν ότι η Toyota και η Subaru αναπτύσσουν ταυτόχρονα την πλατφόρμα, αλλά δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση, κάτι που ίσως συμβεί με το πέρασμα του χρόνου.   

Mercedes
moto