Το πρωτότυπο σχεδιάστηκε από τον Seok Hyun Kim ως έργο διδακτορικής διατριβής.

Έχει κατασκευαστεί ως μοντέλο κλίμακας 1/5.

«Αναγεννήθηκε» το Mazda Cosmo

2.763 Επισκέψεις στο άρθρο (7/6/2018)

Το Mazda Cosmo βρίσκεται σε αδράνεια για περισσότερα από 20 χρόνια, ωστόσο όπως θα δείτε στο θέμα μας, πριν από λίγο διάστημα ένα πρωτότυπο του ιαπωνικού μοντέλου που έχει άρρηκτα συνδεδεμένο το όνομα του με τη φίρμα… αναγεννήθηκε.

Το αρχικό Cosmo ήταν ένα κουπέ που βρισκόταν στην κορυφή των μοντέλων της Mazda, αποτελώντας τη ναυαρχίδας της ιαπωνικής φίρμας μεταξύ του 1967 έως και το 1996 όταν η τέταρτη και η τελευταία γενιά του Cosmo βγήκε από τη γραμμή παραγωγής (στην ιαπωνική αγορά με την ονομασία Eunos ).
 
Έχοντας ως δεδομένο ότι το Cosmo ανέκαθεν εισήγαγε νέες τεχνολογίες για τη Mazda, φτάνουμε στο σήμερα, όπου και εμφανίστηκε ένα πρωτότυπο της επόμενης γενιάς του μοντέλου, το οποίο ωστόσο δεν έχει κατασκευαστεί από την εταιρεία και δεν έχει κανονικό μέγεθος.
Το πρωτότυπο σχεδιάστηκε από τον Seok Hyun Kim ως έργο διδακτορικής διατριβής και εκτός από το χαρτί που είναι σχεδιασμένο, έχει κατασκευαστεί ως μοντέλο κλίμακας 1/5. Το Cosmo που σύμφωνα με το δημιουργό του προορίζεται για το 2027, έχει σχεδιαστεί για να κινείται με ηλεκτρικό σύστημα που συνδυάζεται με έναν περιστροφικό κινητήρα με υδρογόνο, ενώ χαρακτηρίζεται από αυτόνομη τεχνολογία 4ου επιπέδου.
 
Σε ότι αφορά το σχεδιασμό, βλέπουμε πως το concept βρίσκεται πολύ κοντά στο έδαφος έχοντας μια μεγάλη μάσκα, ενώ οι έντονες καμπύλες μας οδηγούν στο πίσω μέρος το οποίο θα λέγαμε πως χωρίζεται σε δύο μέρη. Αν η φίρμα θα λάβει υπ όψιν της το αποτέλεσμα της διατριβής του Seok Hyun Kim δεν το ξέρουμε, ωστόσο αν συμβεί σίγουρα θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

PEIRAIOS LEASING
test center