3 φωτογραφίες »

To αυτοκίνητο της Apple δεν θα έρθει νωρίτερα από το 2024.

Aναλαμβάνει η Kia την κατασκευή του Apple Car;

2.156 Επισκέψεις στο άρθρο (21/1/2021)

Nέα δημοσιεύματα θέλουν την Κia να αναλαμβάνει την κατασκευή του αυτοκινήτου της Apple αντί της Hyundai. Ποιοι είναι οι λόγοι πίσω από αυτή την απόφαση;


Λίγες μέρες μετά τα δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως σχετικά με την επικείμενη συνεργασία της Hyundai με την Apple για την κατασκευή του αμιγώς ηλεκτρικού αυτόνομου αυτοκινήτου, νέες αναφορές κάνουν λόγο πως θα είναι η Kia που θα αναλάβει το project, με την ανάπτυξη και κατασκευή του αυτοκινήτου να λαμβάνει χώρα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Hyundai θέλει να εστιάσει στην ανάπτυξη και κατασκευή των δικών της αυτοκινήτων αντί να βοηθήσει στην Apple ενώ, υπάρχουν άνθρωποι που ισχυρίζονται πως η μάρκα ανησυχεί πως η Apple θα θελήσει να έχει τον πρώτο ρόλο στην ανάπτυξη του αυτοκινήτου και θα χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις της φίρμας για να πετύχει αυτό που εκείνη επιθυμεί. Αντιθέτως, με την Kia να αναλαμβάνει το project αυτό, o όμιλος πιστεύει πως το brand name της εταιρείας θα μεγαλώσει.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών, αν όντως επιτευχθεί, θα μπορούσε να σημαίνει πως το Apple Car θα βασιστεί στη νέα πλατφόρμα ηλεκτρικών E-GMP του ομίλου. Θυμίζουμε πως η σύγχρονη πλατφόρμα της Hyundai προσφέρει αυτονομία κίνησης έως και 500 χιλιόμετρα. Αναφορικά με τη φόρτιση, η E-GMP υποστηρίζει φόρτιση 240, 400 και 800 βολτ. Στην πρώτη επιλογή, η ισχύς πάει κατευθείαν στην μπαταρία, ενώ στις άλλες δύο περνάει πρώτα από τον μετατροπέα. Στη γρήγορη φόρτιση η Hyundai λέει πως το 80% της μπαταρίας θα γεμίζει σε 18 λεπτά.

Κλείνοντας, αναφορικά με το πότε αναμένεται να δούμε επίσημα το Apple Car, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα επικρατέστερα σενάρια είναι δύο: είτε το 2024 είτε το 2025.
 

NEO PROACE
NISSAN