5 φωτογραφίες »

Η ισχύς του μοντέλου ανέρχεται σε 449 άλογα και 700 Nm ροπής.

Ανανεωμένη Bentley Bentayga Hybrid με 449 ίππους

4.890 Επισκέψεις στο άρθρο (5/1/2021)

Την ανανεωμένη Bentayga Hybrid παρουσίασε επίσημα η Bentley συνεχίζοντας το δρόμο που έχει χαράξει προς τον εξηλεκτρισμό της.


Η Bentley θέλει να προσφέρει μία μορφή ηλεκτρισμού σε όλα τα μοντέλα της έως το 2023 και να λανσάρει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό όχημα το 2025. Δεδομένου του πολύ σημαντικού ρόλου της Bentayga στη γκάμα της αυτοκινητοβιομηχανίας, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η υβριδική έκδοση του πολυτελούς SUV μόλις έλαβε μία ανανέωση.
 
Ακολουθώντας λοιπόν τις ήδη ανανεωμένες Bentayga και Bentayga Speed, η Plug-In υβριδική Bentayga Hybrid έρχεται συνδυάζοντας έναν κινητήρα βενζίνης 3,0 λίτρων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Ο συνδυασμός των δύο της προσφέρει ισχύ 449 αλόγων και 700 Nm ροπής. 862 χιλιόμετρα είναι η συνολική αυτονομία, ενώ αποκλειστικά με ρεύμα το βρετανικό SUV μπορεί να κινηθεί για 50 χιλιόμετρα (NEDC).
 
Από κει και πέρα, η μάρκα αναφέρει πως η μπαταρία λιθίου 17,3 kWh, η οποία αποτελείται από 168 μεμονωμένα κελιά, έχει διάρκεια ζωής 160.000 χιλιομέτρων ή οκτώ χρόνια. Η πλήρης επαναφόρτισή της διαρκεί περίπου δυόμισι ώρες.
 
Μιλώντας για τα νέα στοιχεία που μπορεί να βρει κάποιος στην ανανεωμένη Bentayga Hybrid, το πρώτο αφορά το σύστημα Bentley Hybrid Efficiency Navigation που λειτουργεί  όταν το μοντέλο κινείται με το οδηγικό προφίλ EV ενεργοποιημένο. Η τεχνολογία αυτή βοηθά τον οδηγό να διατηρεί την κίνηση του αυτοκινήτου του μόνο με ρεύμα, καθώς τη στιγμή που πατάει παραπάνω το γκάζι και είναι έτοιμος να ενεργοποιηθεί ο κινητήρας καύσης, τότε το πεντάλ γκαζιού δονείται συμβουλεύοντας τον οδηγό να χαμηλώσει ταχύτητα και να παραμείνει σε λειτουργία EV.
 
Τέλος οι βελτιώσεις του μοντέλου περιλαμβάνουν τη δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης με τις εφαρμογές Apple CarPlay και Android Auto, καθώς και ένα πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και μία νέα οθόνης αφής για το σύστημα infotainment μεγέθους 10,9 ιντσών.

peugeot
NISSAN