6 φωτογραφίες »

Το μοντέλο περιλαμβάνει αναθεωρημένους προβόλους για καλύτερη αεροδυναμική.

Ανανεωμένη και γρηγορότερη η Jaguar F-Pace SVR

3.178 Επισκέψεις στο άρθρο (2/12/2020)

Η Jaguar F-Pace SVR επανέρχεται στο προσκήνιο ανανεωμένη και πιο γρήγορη, ακολουθώντας τα χνάρια της F-Pace που τράβηξε τον ίδιο δρόμο λίγους μήνες νωρίτερα.

Στην ανανέωση της Jaguar F-Pace SVR προχώρησε η βρετανική μάρκα. Το σπορ SUV διατήρησε ως πηγή ισχύος τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με κομπρέσορα V8 5,0 λίτρων της εταιρείας, ο οποίος προσφέρει 550 ίππους και 700 Nm ροπής, 20 Nm περισσότερα σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Το μοτέρ είναι συνδυασμένο με ένα οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Ο συνδυασμός αυτός του επιτρέπει να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε τέσσερα δευτερόλεπτά, τρία δέκατα του δευτερολέπτου γρηγορότερα από πριν. Η τελική ταχύτητα του SUV ορίζεται στα 286 χλμ./ώρα.
 
Η εταιρεία αναφέρει πως μέρος των βελτιώσεων στις οποίες προχώρησε είναι η καλύτερη απόκριση του γκαζιού, η πιο στιβαρή ανάρτηση και το βελτιστοποιημένο τιμόνι. Παράλληλα υπογραμμίζει πως το μοντέλο χρησιμοποιεί πλέον το σύστημα Dynamic Launch για να διατηρεί την ισχύ στους τροχούς κατά τις αλλαγές ταχυτήτων.
 
Από κει και πέρα η Jaguar αναφέρει πως η προσαρμοζόμενη ανάρτηση έχει πιο εκλεπτυσμένη συμπεριφορά όταν το μοντέλο κινείται σε χαμηλές ταχύτητες, ενώ το σύστημα πέδησης ενσωματώνει ένα νέο Power Booster που συνδυάζεται με πιο σπορ και μικρότερο πεντάλ φρένου. Η βελτιωμένη ψύξη βοηθά επίσης την απόδοση των φρένων.
 
Όπως και με την υπόλοιπη γκάμα της F-Pace, έτσι και με η SVR περιλαμβάνει αναθεωρημένους προβόλους για καλύτερη αεροδυναμική. Μάλιστα η βρετανική φίρμα υποστηρίζει πως ο συντελεστής οπισθέλκουσας από τα 0,37 Cd βρίσκεται πλέον στα 0,36 Cd. Οι βασικές αλλαγές στην εμφάνιση περιλαμβάνουν νέους προβολείς LED με φώτα ημέρας «Double J», ευρύτερους αεραγωγούς στο καπό και ανανεωμένα φωτιστικά σώματα πίσω.
 
Πλήθος αλλαγών έχουν γίνει επίσης στην καμπίνα, όπου υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών και το νέο σύστημα ψυχαγωγίας Pivi Pro της αυτοκινητοβιομηχανίας που φιλοξενείται σε curved οθόνη 11,4 ιντσών ερχόμενο με απλοποιημένο μενού και δυνατότητα ασύρματων ενημερώσεων.   

PEIRAIOS LEASING
NISSAN