Ανανεωμένο Ford Focus: Με τεράστια οθόνη & νέο 7άρι αυτόματο κιβώτιο
14 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ανανεωμένο Ford Focus: Με τεράστια οθόνη & νέο 7άρι αυτόματο κιβώτιο

83.708 Επισκέψεις στο άρθρο (14/10/2021)

To ανανεωμένο Ford Focus φέρνει μαζί του νέα φωτιστικά σώματα LED εμπρός και πίσω, νέο 7άρι αυτόματο κιβώτιο στις ήπια υβριδικές εκδόσεις και τεράστια 13,2 ιντσών οθόνη στην καμπίνα.

Πριν από λίγες εβδομάδες η Ford παρουσίασε το ανανεωμένο Fiesta και τώρα, ήρθε η ώρα να κάνει το ίδιο για τον εκπρόσωπό της στα μικρομεσαία οικογενειακά αυτοκίνητα, το Focus.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

LED φώτα από την «βασική»

Ο νέος εξωτερικός σχεδιασμός του Focus περιλαμβάνει ένα καπό που αυξάνει το ύψος του ρύγχους, ενώ πλέον το μπλε οβάλ σήμα της Ford βρίσκεται τώρα μέσα στη μάσκα και όχι στο χείλος του καπό. Νέα φωτιστικά σώματα LED με ενσωματωμένα φώτα ομίχλης είναι τώρα διαθέσιμα σε όλες τις εκδόσεις του μοντέλου και προαιρετικά διατίθεται κάμερα, που «βλέπει» τα διερχόμενα οχήματα και σβήνει τους λαμπτήρες που πρέπει, ώστε οι οδηγοί που βρίσκονται στο αντίθετο ρεύμα να μην τυφλώνονται από το φως. Οι 5θυρες εκδόσεις και τα wagon μοντέλα έχουν πλέον σκουρόχρωμα πίσω φώτα LED με νέο μοτίβο που δίνουν premium αίσθηση. 

Αισθητικές επεμβάσεις σε κάθε έκδοση

Κάθε έκδοση του νέου Focus ξεχωρίζει χάρη στις μοναδικές σχεδιαστικές της λεπτομέρειες. Οι εκδόσεις Connected και Titanium έχουν φαρδιά άνω μάσκα με γυαλιστερό χρωμιωμένο πλαίσιο, που διαφοροποιείται με τις έντονες οριζόντιες μπάρες και συνδυάζεται με στραμμένους προς τα κάτω πλαϊνούς αεραγωγούς που αναδύονται από την κάτω μάσκα, η Active έχει περισσότερα crossover χαρακτηριστικά που κάνουν πιο περιπετειώδη την σχεδίαση του Focus, ενώ η ST-Line εξοπλίζεται με τραπεζοειδή άνω μάσκα με μοναδικές αναλογίες και γυαλιστερή, μαύρη κυψελοειδή σχεδίαση, σε συνδυασμό με φαρδύτερους πλαϊνούς αεραγωγούς και πιο βαθιά κάτω μάσκα. Η έκδοση ST-Line προσφέρει επίσης πλαϊνές ποδιές, πίσω διαχύτη και διακριτική πίσω αεροτομή. Τέλος, η Vignale περιλαμβάνει σατινέ φινίρισμα για την άνω μάσκα και τους πλαϊνούς αεραγωγούς, αντί του χρώματος του αμαξώματος, καθώς και αποκλειστικά σχέδια ζαντών αλουμινίου

Νέα τεράστια οθόνη 13,2 ιντσών

Τo Focus εξοπλίζεται με το νέο σύστημα infotainment SYNC 4 που μπορεί και μαθαίνει την συμπεριφορά και τις προτιμήσεις του οδηγού, το οποίο και υποστηρίζεται πλέον από μια ολοκαίνουρια 13,2 ιντσών οθόνη αφής. Η νέα οθόνη αφής περιλαμβάνει επίσης χειριστήρια για λειτουργίες όπως η θέρμανση και ο εξαερισμός που μέχρι πρότινος ενεργοποιούνταν με φυσικά κουμπιά, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας πιο απέριττης και μινιμαλιστικής κεντρικής κονσόλας. Το σύστημα προσφέρει επίσης ασύρματη συμβατότητα Apple CarPlay και Android Auto, επιτρέποντας την άριστη ενσωμάτωση μεταξύ των λειτουργιών του smartphone και του SYNC 4. To Focus εξοπλίζεται επίσης  για πρώτη φορά με σύστημα Blind Sport Assist που προειδοποιεί τον οδηγό, εάν έρχονται πίσω του αυτοκίνητα και διορθώνει την πορεία του οχήματος, σε περίπτωση που ο οδηγός πρόκειται να συγκρουστεί με άλλο όχημα, όταν προσπαθεί να αλλάξει λωρίδα.

Σε βενζίνη, ήπια-υβριδικό και diesel 

To ανανεωμένο Ford Focus διαθέτει στην γκάμα του τον 1.000άρη EcoBoost κινητήρα σε δύο εκδόσεις 100 και 125 ίππων που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Το ίδιο μοτέρ διατίθεται και με ήπια υβριδική τεχνολογία σε εκδόσεις 125 και 155 άλογα σε συνδυασμό με 6άρι μηχανικό κιβώτιο ή με 7άρι Powershift αυτόματο. Για όσους κάνουν πολλά χιλιόμετρα, η Ford προσφέρει επίσης τον EcoBlue 1.500άρη με ισχύ 95 και 120 άλογα που συνδυάζονται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ή 8τάχυτο αυτόματο στην επιλογή των 120 ίππων.
  Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
moto