3 φωτογραφίες »

Πλέον το μικρό SUV έχει λάβει την ονομασία Niva Travel.

Ανανεωμένο και με νέο όνομα το Lada Niva

43.841 Επισκέψεις στο άρθρο (22/12/2020)

Το ανανεωμένο Lada Niva ξεκίνησε σήμερα την παραγωγή του λαμβάνοντας νέα ονομασία και αλλαγές στο στυλ. Δείτε το Lada Niva Travel.


Μετά την αποχώρηση της General Motors από την κοινοπραξία που είχε με την AvtoVAZ, συμφωνώντας να πουλήσει το ποσοστό 50% των μετοχών που κατείχε στη ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία, το δημοφιλές Lada Niva έκανε και πάλι την εμφάνισή του με νέα χαρακτηριστικά. Πλέον το μικρό SUV έχει λάβει την ονομασία Niva Travel, αποτελώντας τη συνέχεια του Niva, αλλά όχι αυτή του Lada Niva 4X4, το οποίο πιθανότατα θα ακολουθήσει εν καιρώ.  
 
Η παραγωγή του ανανεωμένου Lada Niva Travel ξεκίνησε στη Ρωσία, με την πιο σκληροτράχηλη Off-Road έκδοση να είναι η πρώτη που μπήκε στη γραμμή παραγωγής, συνοδεύοντας το μοντέλο που δίνει περισσότερη έμφαση στο δρόμο και τη καθημερινή χρήση. Στην εκτός δρόμου έκδοση το SUV είναι εξοπλισμένο με snorkel, φέρει μαύρα πλαστικά προστατευτικά, κατάλληλα ελαστικά για off-road διαδρομές και μόνιμη τετρακίνηση.
 
Στο εμπρόσθιο μέρος ο σχεδιασμός του φέρνει έναν αέρα α λα Toyota RAV4 που τον συνδυάζει με μοντέρνους προβολείς και ένα επανασχεδιασμένο καπό. Η μάσκα είναι αρκετά μεγάλη, ενώ οι καμάρες των τροχών είναι πιο τετραγωνισμένες σε σύγκριση με το προηγούμενο Niva που δημιουργήθηκε από την κοινοπραξία με την General Motors. Στο πίσω μέρος τα φώτα είναι τώρα LED και η Lada έκανε επίσης κάποιες αλλαγές στον προφυλακτήρα.
 
Οι εικόνες του εσωτερικού δεν έχουν κυκλοφορήσει, ωστόσο πιθανότατα δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές από το προηγούμενο Niva. Το ίδιο ισχύει και στα μηχανικά σύνολα όπου πιθανότατα θα συνεχίζει την παρουσία του ένας βενζινοκινητήρας 1,7 λίτρων με ισχύ 80 ίππους και 127 Nm ροπής.
 
Αναφορικά με το Lada Niva 4Χ4 να πούμε πως η εταιρεία στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας το 2018 παρουσίασε το concept 4x4 Vision, αλλά περιμένουμε ακόμα να δούμε το μοντέλο παραγωγής.    

ford
NISSAN