Ανανεωμένο Toyota C-HR με νέο infotainment
11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ανανεωμένο Toyota C-HR με νέο infotainment

18.937 Επισκέψεις στο άρθρο (18/11/2021)

Η Toyota φρεσκάρει το C-HR, το best seller μικρομεσαίο SUV της ελληνικής αγοράς, λίγο πριν τη νέα χρονιά. Νέο λογισμικό στο σύστημα infotainment Toyota Smart Connect με νέες δυνατότητες διασυνδεσιμότητας και μερικές διακριτικές αισθητικές πινελιές.

Η πρόταση της Toyota στα μικρομεσαία SUV βρίσκεται στην ευρωπαϊκή αγορά από τα τέλη του 2016, έχοντας καταφέρει να πουλήσει περισσότερα από 500.000 αυτοκίνητα στη Γηραιά Ήπειρο και πάνω από 8.500 μονάδες στην Ελλάδα. Έχοντας ήδη δεχθεί μια ανανέωση στα μέσα περίπου της εμπορικής του πορείας, το 2019, το ιαπωνικό στρατόπεδο προχωρά αυτό το διάστημα σε αναβαθμίσεις του C-HR (Coupe High Rider) για το 2022.

Αισθητικά, το ανανεωμένο C-HR χαρακτηρίζεται από τη bi-tone διχρωμία με βάση το χρώμα του «αμέθυστου» και μαύρη ή ασημί οροφή, κολόνες και σπόιλερ.

Αισθητικά, το ανανεωμένο C-HR χαρακτηρίζεται από τη bi-tone διχρωμία με βάση το χρώμα του «αμέθυστου» και μαύρη ή ασημί οροφή, κολόνες και σπόιλερ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Νέα διχρωμία με «αμέθυστο» & ζάντες 18 ιντσών

Η Toyota επέλεξε τη δημοφιλέστερη έκδοση C-LUB του οικογενεικού SUV της, προκειμένου να κάνει ένα λεπτεπίλεπτο ρετούς που δίνει περισσότερα εφόδια στο C-HR για να συνεχίσει την καριέρα του. Όσον αφορά στο αισθητικό κομμάτι, η ανανεωμένη έκδοση C-LUB χαρακτηρίζεται από τη bi-tone διχρωμία με βάση το χρώμα του «αμέθυστου» και μαύρη ή ασημί οροφή, κολόνες και σπόιλερ. Έπειτα, συναντούμε νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών που συμπληρώνουν το εικαστικό παζλ, ενώ στην καμπίνα υπάρχουν νέες υφασμάτινες επενδύσεις για το σαλόνι, συνδυαστικά με δερματίνη, αλλά και πινελιές σε gun metal χρωματισμούς. Πέρα από την C-LUB, οι αναβαθμίσεις του C-HR, προσφέρονται και στην εισαγωγικής C-ENTER, καθώς επίσης και στην πλουσιότερη C-HIC, αλλά και την σπορτίφ GR Sport με την πιο αθλητική περιβολή.

Toyota Smart Connect: Νέο λογισμικό για ενημέρωση & ψυχαγωγία

Βασικός πυλώνας της ανανέωσης του μικρομεσαίου SUV της Toyota είναι το νεότερο σύστημα infotainment, Toyota Smart Connect, που περιλαμβάνει νέο λογισμικό και γραφικά για βελτιωμένη απόκριση, λειτουργικότητα, έξυπνες λειτουργίες διασύνδεσης και ενημερώσεις over-the-air μέσω internet. Ο χειρισμός του γίνεται από την HD οθόνη αφής 8 ιντσών που δεσπόζει στο κέντρο του ταμπλό, ενώ σημαντικό στοιχείο είναι ότι το infotainment έχει πλέον ισχυρότερη CPU που μεταφράζεται σε ικανότητα για ταχύτερη επεξεργασία δεδομένων. 

Με δωρεάν δεδομένα για κίνηση & updates

Επιπλέον, το C-HR εξοπλίζεται με μια νέα μονάδα δεδομένων επικοινωνίας (DCM), η οποία επιτρέπει την ασύρματη σύνδεση με «έξυπνες» υπηρεσίες και συσκευές, συμπεριλαμβανομένης της πλοήγησης μέσω cloud με διαρκή ανανέωση της κίνησης στους δρόμους και άλλων στοιχείων κυκλοφορίας, και όλα αυτά, χωρίς έξτρα κόστος. Όσον αφορά τη διασύνδεση με smartphone, προσφέρεται Apple CarPlay ενσύρματα ή ασύρματα, ενώ το Android Auto μόνο ενσύρματα. Για τον ευκολότερο χειρισμό του συστήματος πλοήγησης και πολυμέσων, το C-HR διαθέτει αναβαθμισμένη λειτουργία φωνητικών εντολών, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα αναβάθμισης λογισμικού απομακρυσμένα (over-the-air). Επιπρόσθετα, υπάρχει η δυνατότητα προαιρετικής αναβάθμισης στο πιο πλούσιο πακέτο πλοήγησης με λεπτομερείς λειτουργίες διαδρομής, όπως τρισδιάστατη χαρτογράφηση πόλεων, σήμανση αυτοκινητόδρομων και ειδοποίηση για κάμερες ταχύτητας.

Στο πεδίο των κινητήρων, το C-HR θα συνεχίσει να προσφέρεται με τα υβριδικά σύνολα 1,8 λτ με 122 ίππους και 2,0 λτ. με 184 άλογα σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις με το e-CVT αυτόματο κιβώτιο.

Καταλήγοντας, η Toyota προβλέπει ότι περισσότερες από τις μισές πωλήσεις του C-HR στην Ευρώπη θα αφορούν την έκδοση C-LUB, ενώ το κόστος σύνδεσης του λογισμικού Toyota Smart Connect καλύπτεται για τέσσερα χρόνια από την ημερομηνία αγοράς του αυτοκινήτου. Τα βιβλία παραγγελιών θα ανοίξουν τον ερχόμενο Δεκέμβριο και τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένεται να παραδοθούν στις αρχές του 2022.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
vw