5 φωτογραφίες »

Η νέα πλατφόρμα όντας ευέλικτη για να μπορεί να βασίσει ποικιλία οχημάτων.

Από το iPhone σε πλατφόρμα για ηλεκτρικά

1.983 Επισκέψεις στο άρθρο (19/10/2020)

Η Foxconn, κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone μετά την κινητή τηλεφωνία κάνει μπάσιμο και στο χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρουσιάζοντας τη νέα της πλατφόρμα για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα!


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης HHTD 20, η Foxconn παρουσίασε τη νέα της πλατφόρμα για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στην οποία έδωσε την ονομασία «EV Open Platform». Όπως εύκολα γίνεται κατανοητό από το όνομα και επιβεβαιώθηκε από την εταιρεία, η πλατφόρμα είναι «ανοιχτή» προς όλες τις μάρκες που θα ενδιαφερθούν.
 
Η νέα πλατφόρμα, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, ακολουθεί τις παραδοσιακές πλατφόρμες που έχουμε δει από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, όντας ευέλικτη για να μπορεί να βασίσει ποικιλία οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων hatchback, sedan, SUV και MPV (πολυμορφικά). Συγκεκριμένα, η εταιρεία είπε ότι η πλατφόρμα μπορεί να φιλοξενήσει μεταξόνια από 2.750 έως 3.100 χιλιοστά.
 
Απλό την πλευρά των επιδόσεων η Foxconn ανέφερε πακέτα μπαταριών με χωρητικότητα 93, 100 και 116 kWh. Αυτά θα μπορούν να τροφοδοτούν ηλεκτρικούς κινητήρες τοποθετημένους εμπρός και πίσω, καθώς και ρύθμιση τετρακίνησης με δύο κινητήρες (μπροστά-πίσω). Τα μπροστοκίνητα μοντέλα θα έχουν ισχύ 129, 204 και 272 ίππων, ενώ τα πισωκίνητα 204, 326 και 462 ίππων.
 
Η εταιρεία υπόσχεται επίσης λογισμικό υψηλής τεχνολογίας που υποστηρίζει ασύρματες ενημερώσεις και διαφορετικά επίπεδα αυτόνομης οδήγησης. Το Amazon Alexa, το Android Auto και το Apple CarPlay είναι επίσης μέρος του πακέτου.
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα λεγόμενα των ανθρώπων της Foxconn (θυμίζουμε πως κατασκευάζει το iPhone), οι οποίοι κατά την παρουσίαση ανέφεραν πως η Tesla είναι το iPhone των ηλεκτρικών οχημάτων και αυτοί με τη σειρά τους θέλουν να εξελιχθούν στο Android των ηλεκτρικών!
 
Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί πως η Foxconn πρόκειται να κατασκευάσει ηλεκτρικά οχήματα στην Κίνα ως μέρος μιας κοινοπραξίας με την FCA.  

AUTOFIT PASXA
skoda