Η νέα EQE έχει μήκος 4.934 χιλιοστά, πλάτος 1.961 χιλιοστά και ύψος 1.512 χιλιοστά, δηλαδή διαστάσεις ανάλογες με αυτές της CLS. Το μεταξόνιο από την άλλη εκτίνεται σε μήκος 3.120 χιλιοστών.
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η νέα EQE έχει μήκος 4.934 χιλιοστά, πλάτος 1.961 χιλιοστά και ύψος 1.512 χιλιοστά, δηλαδή διαστάσεις ανάλογες με αυτές της CLS. Το μεταξόνιο από την άλλη εκτίνεται σε μήκος 3.120 χιλιοστών.

Η πολυχρηστική EQV, η αποκλειστικά ηλεκτρική smart και αυτά που έρχονται

40.166 Επισκέψεις στο άρθρο (24/9/2021)

Λιμουζίνα για 8 ή αλλιώς... Mercedes-Benz EQV

Σημείο αναφοράς της EQV η δυνατότητα φιλοξενίας έως και 8 ατόμων, ο χώρος φόρτωσης στα 1.410 λίτρων και τα υψηλά επίπεδα λειτουργικότητας-άνεσης.

Σημείο αναφοράς της EQV η δυνατότητα φιλοξενίας έως και 8 ατόμων, ο χώρος φόρτωσης στα 1.410 λίτρων και τα υψηλά επίπεδα λειτουργικότητας-άνεσης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Απλόχερη ευρυχωρία υπόσχεται η EQV, το απαραίτητο ηλεκτρικό μοντέλο για κάθε επιχείρηση. Πληθωρική και κομψή στην εμφάνισή της, ακολουθεί το τεχνολογικό, ποιοτικό και σχεδιαστικό επίπεδο των «συμβατικών» οχημάτων του γερμανικού αστεριού. Σημείο αναφοράς η δυνατότητα φιλοξενίας έως και 8 ατόμων, ο χώρος φόρτωσης στα 1.410 λίτρων και τα υψηλά επίπεδα λειτουργικότητας-άνεσης. Σε επίπεδο κίνησης, η ΕQV 300 εφοδιάζεται με το αποδοτικό ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης (eATS) με τον ηλεκτροκινητήρα της να αποδίδει μέγιστη ισχύ 150 kW (204 ίπποι) και ροπή έως 362 Nm. Η υδρόψυκτη μπαταρία της, τέλος, εξασφαλίζει μέγιστη αυτονομία έως 350 χλμ.
 
smart: αποκλειστικά ηλεκτρική, αποκλειστικά μοναδική
Στην κατηγορία των supermini υπάρχει η «βασίλισσα» του χώρου, smart. Ως μία μάρκα που εστιάζει στην κίνηση εντός αστικού ιστού είναι λογικό να προσφέρει τα μοντέλα της με ξεκάθαρο «πράσινο» προφίλ. Διαθέσιμα σε τρεις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις τα smart EQ καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες, αφενός με τα πιο μοντέρνα EQ fortwo coupe και EQ fortwo cabrio, αφετέρου με το μεγαλύτερο και πιο πρακτικό 4θέσιο EQ forfour. Και στις 3 εκδόσεις υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 82 ίππων και 160 Nm ροπής, ενώ η αυτονομία κυμαίνεται γύρω στα 130 χιλιόμετρα που υπεραρκούν για τις καθημερινές μετακινήσεις μέσα στην πόλη.

Τρία νέα ηλεκτρικά «αστέρια»
Την ίδια στιγμή, η Mercedes-Benz συνεχίζει στον δρόμο του πλήρους εξηλεκτρισμού της, λανσάροντας τρία νέα μοντέλα στην πρόσφατη Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου. Πρώτα από όλα, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την 7θέσια Mercedes EQB.  Το ηλεκτρικό SUV θα φτάσει στις αγορές στις εκδόσεις EQB 300 και EQB 350. Αμφότερες έχουν ως στάνταρ το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC, ενώ η αυτονομία και των δύο μοντέλων ανέρχεται στα 419 χιλιόμετρα (WLTP). Η EQB 300 διαθέτει 228 ίππους και 390 Νm ροπής, ενώ η ισχύς της EQB 350 ανέρχεται στα 292 άλογα και τα 520 Nm ροπής. Μέγιστη ταχύτητα ορίζονται τα 160 χλμ./ώρα. 

Στην γερμανική πόλη παρουσιάστηκε επισήμως και η EQE, που ουσιαστικά αποτελεί την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της E-Class. Εξωτερικά η ομοιότητα της EQE με την EQS είναι ορατή, υπάρχουν ωστόσο κάποιες διαφοροποιήσεις για να διακρίνουν τα δύο μοντέλα. Η μπροστινή μάσκα για παράδειγμα είναι μεγαλύτερη και βυθίζεται πιο κάτω στον προφυλακτήρα. Η EQE 350, την οποία και «γνωρίσαμε« εξοπλίζεται από μια μπαταρία 90,6 κιλοβατώρων για αυτονομία έως τα 660 χιλιόμετρα και έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα που αποδίδει 292 ίππους και 530 Nm ροπής. 

Για το τέλος, η Mercedes-Benz έδειξε με το EQG Concept πως θα μοιάζει η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της G-Class όταν αυτή έρθει στην αγορά το επόμενο χρονικό διάστημα. Πιθανότατα δεν θα διαφοροποιηθεί σημαντικά όταν έρθει η έκδοση παραγωγής καθώς υιοθετεί το κυρίως αμάξωμα της G-Class και την ίδια στιγμή ενσωματώνει στοιχεία EQ, όπως την κλειστή πλήρως φωτιζόμενη γρίλια. Μυστήριο παραμένει το κινητήριο σύνολο, με την γερμανική μάρκα να τονίζει πως η EQG θα εξοπλίζεται με τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ που θα προσφέρουν «εξαιρετική ισχύ και μεγάλο έλεγχο», κάτι που ίσως σημαίνει πως η ηλεκτρική έκδοση θα είναι πιο γρήγορη ακόμα και από την Mercedes-AMG G63.
 
Κορυφαίες τεχνολογίες φόρτισης και κατανάλωσης
Μαζί με όλα τα παραπάνω, τα ηλεκτρικά οχήματα της Mercedes-Benz ξεχωρίζουν και για τις προηγμένες τεχνολογίες τους που εγγυώνται απόλυτη άνεση και ευκολία όσον αφορά την κατανάλωση ρεύματος και την φόρτιση. Σημεία αναφοράς στις υπηρεσίες και τις παροχές που απολαμβάνει κανείς είναι το πρόγραμμα Mercedes me Charge για άνετη φόρτιση και πληρωμή σε όλη την Ευρώπη, ο προκλιματισμός του εσωτερικού χώρου στη διάρκεια της φόρτισης και το Mercedes-Benz Wallbox για άνετη φόρτιση στο σπίτι.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

MERCEDES NEW RANGE
peugeot