Αποκαλύφθηκε το νέο Citroen C3 Aircross

8.655 Επισκέψεις στο άρθρο (18/4/2024)
Αποκαλύφθηκε το νέο Citroen C3 Aircross
8 Φωτογραφίες »

- Το πρώτο SUV της Citroen με 7 θέσεις
- Μεγαλύτερο σε διαστάσεις (μήκος 4,39 μέτρα) και χώρους
- Ηλεκτρικό και ήπια υβριδικό χάρη στην πλατφόρμα Smart Car
- Έχει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Citroen που είδαμε στο C3
- Στην Ελλάδα από το Σεπτέμβρη του 2024

Νέο Citroen C3 Aircross: Κόμπακτ SUV με 7 θέσεις

Η Citroen αποκάλυψε τη νέα, δεύτερη γενιά του C3 Aircross, μία κίνηση για την οποία η γαλλική μάρκα μας είχε προϊδεάσει μερικές μέρες πριν. Το νέο SUV της Citroen, η πρώτη γενιά του οποίου παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2017 στο Παρίσι, έχει ριζικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, καθώς γίνεται το πρώτο κόμπακτ SUV της Citroen που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7 επιβάτες. Επιπλέον, όσον αφορά στα κινητήρια σύνολα, χωρίς να αποκαλύπτονται πολλές λεπτομέρειες, το καινούργιο Citroen C3 Aircross θα είναι ηλεκτρικό και ήπια υβριδικό, ενώ παράλληλα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις για να χωρέσει με άνεση η τρίτη σειρά των καθισμάτων.

Μήκος 4,39 μέτρα με το μεγαλύτερο μεταξόνιο της κατηγορίας

Παρόλο που το γαλλικό στρατόπεδο δεν προχώρησε στην πλήρη αποκάλυψη όλων των στοιχείων της δεύτερης γενιάς του C3 Aircross, αρχικά υποστηρίζει πως το νέο μοντέλο παραμένει στην κατηγορία των μικρών SUV (B-SUV), αν και πλέον βάσει διαστάσεων συγκαταλέγεται στα μικρομεσαία SUV (C-SUV). Αναλυτικότερα, το συνολικό μήκος έχει αυξηθεί κατά 240 χιλιοστά σε σύγκριση με το απερχόμενο C3 Aircross, το οποίο αξίζει να πούμε πως αυτή τη στιγμή προσφέρεται στην Ελλάδα από 18.800 ευρώ, με το μήκος του πλέον να ορίζεται στα 4,39 μέτρα. Η αύξηση αυτή δίνει τη δυνατότητα στο νέο C3 Aircross να φιλοξενήσει και τρίτη σειρά καθισμάτων στην καμπίνα του, προσφέροντας συνολικά θέσεις για 7 επιβάτες. Επιπρόσθετα, οι Γάλλοι υποστηρίζουν πως διαθέτει και το μεγαλύτερο μεταξόνιο της κατηγορίας, εφόσον συμπεριληφθεί στα μικρά SUV, αν και δεν αναφέρουν συγκεκριμένους αριθμούς.

Ηλεκτρικό και ήπια υβριδικό χάρη στην πλατφόρμα Smart Car

Εμβαθύνοντας λίγο στα τεχνικά στοιχεία, το νέο Citroen C3 Aircross βασίζεται στην πλατφόρμα Smart Car, που είδαμε και στο νεότερο C3. Αυτός είναι και ο λόγος που θα προσφέρεται ως αμιγώς ηλεκτρικό αλλά και ως ήπια υβριδικό, κάτι που επιβεβαίωσε η μάρκα. Οι Γάλλοι δεν μπήκαν σε περισσότερες λεπτομέρειες για τα μηχανικά σύνολα, αλλά στην ήπια υβριδική έκδοση μπορούμε να περιμένουμε τον 1,2 λίτρων βενζινοκινητήρα συνδυαστικά με 48βολτο σύστημα, ενώ το ηλεκτρικό e-C3 Aircross, πιθανότατα θα τροφοδοτείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ 156 ίππων, την ώρα που η αυτονομία του θα ορίζεται περί τα 400 χιλιόμετρα.

Με τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Citroen

Από τις πρώτες εικόνες του μοντέλου που δημοσιεύτηκαν μπορούμε να διακρίνουμε τη ριζική αλλαγή που υπάρχει σε επίπεδο σχεδίασης σε σχέση με το σημερινό μοντέλο. Το ολοκαίνουργιο C3 Aircross ενσωματώνει τη νέα γλώσσα της μάρκας, έχοντας κάθετη μπροστινή μάσκα, όπως και το νέο λογότυπο της Citroen, την ώρα που τα φώτα ημέρας φέρουν τη χαρακτηριστική υπογραφή «C» σε τρία τμήματα. Όπως παρατηρούμε το νέο C3 Aircross θα είναι διαθέσιμο με επιλογή διχρωμίας, ενώ η μάρκα αναφέρει πως οι τροχοί έχουν διάμετρο 690 χιλιοστά ή αλλιώς 27 ίντσες μαζί με το ελαστικό. Στο πίσω μέρος, το τζάμι της πόρτας του χώρου αποσκευών είναι πιο κατακόρυφο σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, προκειμένου να προσφέρει περισσότερο χώρο για τα κεφάλια των επιβατών που θα κάθονται στην τρίτη σειρά καθισμάτων, ενώ και στην ουρά τα φωτιστικά σώματα ακολουθούν τη σχεδιαστική προσέγγιση των μπροστινών με τρία φωτεινά τμήματα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ford
fiat