Tα νέα εντυπωσιακά και τραβηγμένα στις άκρες φώτα σε συνδυασμό με την μάσκα και τον αιχμηρό προφυλακτήρα αποτελούν χαρακτηριστικά στυλιστικά στοιχεία του νέου Leon.

Η 4η γενιά του SEAT Leon θα παρουσιαστεί στα μέσα περίπου του 2019 και προς τα παρόν δύο πράγματα είναι δεδομένα: Η πλατφόρμα MQB και η σχεδίαση, που θα είναι εξέλιξη της σημερινής.

Πολύ πιο αθλητική: η νέα Octavia θα έχει πιο δυναμικό στιλ από ότι σήμερα αλλά αυτό δεν πρόκειται να στοιχίσει σε χώρους. Μάλλον το αντίθετο θα γίνει…

Η σχεδίαση θα αποπνέει περισσότερη πολυτέλεια: η νέα γενιά της Octavia θα κάνει το premium βήμα ειδικά στη σεντάν εκδοχή. Η Combi παραλλαγή φυσικά και θα είναι παρούσα, ενώ δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί και πρώτη.

Αποκλειστικό: Tα αδέρφια του Golf

10.626 Επισκέψεις στο άρθρο (23/7/2019)

Tα αδέρφια του Golf: H παρουσίαση του νέου Golf μέσα στους επόμενους μήνες είναι από τις μεγάλες ειδήσεις της χρονιάς. Ωστόσο και από το 2020 θα έχουμε σημαντικές πρεμιέρες για τα δύο αδέλφια του.


What is new
  • 4η γενιά SEAT Leon και 4η γενιά Skoda Octavia 
  • Πιο σπορ σχεδίαση και premium χαρακτήρας, αντίστοιχα
  • Μέχρι 350 άλογα
  • Για πρώτη φορά υβριδικά και ηλεκτρικά
  • Πρεμιέρες το 2020
Όλα τρέχουν πολύ γρήγορα στον όμιλο VW αυτήν την περίοδο και αυτό ισχύει και για τη SEAT και για τη Skoda. Στην πρώτη περίπτωση περιμένουμε τουλάχιστον 6-7 νέα μοντέλα στο επόμενο διάστημα ενώ η δεύτερη έχει γεμίσει το οπλοστάσιό της τόσο με το νέο Scala όσο και με το SUV Kamiq, ενώ έχει ανανεώσει και τη μεγάλη λιμουζίνα Superb. Τα πλάνα και των δύο εταιρειών όμως έχουν στο επίκεντρο τα μοντέλα της μικρομεσαίας κατηγορίας: το Leon και την Octavia αντίστοιχα, τα οποία οποία θα στηριχτούν σε μεγάλο βαθμό στο όγδοης γενιάς Golf που θα δούμε το φθινόπωρο. 

Εξελίσσεται το στυλ με νέες αναλογίες
Για την 4η γενιά του SEAT Leon θεωρείται βέβαιη η πιο σπορτίφ σχεδίαση, όπως αυτή είναι έκδηλη από τη νεότερη, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη κατασκοπευτική φωτογραφία που δημοσιεύουμε εδώ.

Είναι εμφανές ότι το νέο ισπανικό μικρομεσαίο χάτσμπακ μοντέλο θα αλλάξει αρκετά χωρίς όμως ριζικές επεμβάσεις. Η ισπανική φίρμα προσβλέπει σε ένα πιο δυναμικό μοντέλο, το οποίο όμως όλοι θα μπορούν να αναγνωρίσουν ως Leon. Tα νέα εντυπωσιακά και τραβηγμένα στις άκρες φώτα σε συνδυασμό με τη νέα εξάγωνη μάσκα και τον αιχμηρό προφυλακτήρα αποτελούν χαρακτηριστικά στυλιστικά στοιχεία του νέου Leon. Σε συνδυασμό μάλιστα με την αρκετά χαμηλή γραμμή της οροφής τονίζουν περισσότερο το αυξημένο πλάτος, που αναμένεται να έχει το Leon.

Από την πλευρά της η Skoda, η οποία δείχνει να έχει αναλάβει έναν πιο ηγετικό ρόλο σε θέματα ντιζάιν εντός του ομίλου, θέλει σχεδιαστικά να πάρει μια πιο επιθετική κατεύθυνση αυτήν τη φορά, όπως ισχύει εξάλλου για όλη τη γκάμα της. Βασικό στοιχείο στη νέα Octavia, θα είναι η πλήρης διαγραφή των τεσσάρων φωτιστικών σωμάτων στο εμπρός μέρος και η επιστροφή στο μονοκόμματο στιλ. Ο χαρακτήρας εδώ θα είναι πιο πολυτελής και πιο premium, ειδικά στις εκδόσεις με τα full LED φώτα που θα είναι διαθέσιμα ως έξτρα. Ένα πιο «στρωτό» σπορ στιλ, με πιο τονισμένες γραμμές, βαθιά σμιλεμένο εμπρός προφυλακτήρα, αυξημένο πλάτος και λίγο χαμηλότερη οροφή θα αλλάζουν ριζικά την εικόνα της Octavia.

Από 1,0 λτ. και έως 350 ίππους
Σχετικά με τη γκάμα των κινητήρων αναμενόμενη είναι η παρουσία των TSI συνόλων στα 1,0 και 1,5 λτ. με 110 και 150 ίππους αντίστοιχα, καθώς και του 1,6 TDI πετρελαιοκινητήρα. Oι εκδόσεις βενζίνης θα φέρουν ειδικά φίλτρα σωματιδίων ώστε να είναι εναρμονισμένες με τις νέες μεθόδους μέτρησης κατανάλωσης και ρύπων, ενώ οι κινητήρες diesel θα διαθέτουν σύστημα επιλεκτικής κατάλυσης (SCR) με υγρό εξάτμισης Adblue.

Η κορυφαία έκδοση CUPRA, η οποία θα παράγεται από τη νέα και ομώνυμη υποδιεύθυνση της SEAT, αναμένεται να έχει απόδοση περί τα 350 άλογα δίνοντας ξανά στο Leon τον τίτλο του ισχυρότερου μοντέλου παραγωγής της SEAT. Aντίστοιχα, για την Octavia, η έκδοση RS αναμένεται να αγγίξει τους 300 ίππους. Στη Γερμανία μάλιστα αναφέρουν ότι, θα συνεχίσει και η πετρελαιοκίνητη RS έκδοση με αρκετά πάνω από 200 ίππους. Εκτός όμως από τις συμβατικές εκδόσεις, τα νέα SEAT Leon και Skoda Octavia θα διαθέτουν και 2 υβριδικές επιλογές: Μία Plug-in άμεσα διαθέσιμη από το λανσάρισμα του μοντέλου με τις τεχνολογικές λύσεις, που γνωρίζουμε από το υπάρχον VW Golf GTE με τον 1,5 TSI όμως κάτω από το καπό και τη συνολική απόδοση μαζί με το ηλεκτρικό μοτέρ να υπερβαίνει αρκετά τους 200 ίππους. Θα υπάρχει βέβαια δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης για περίπου 50 χλμ. ενώ την ίδια στιγμή θα υπάρξει και μία ήπια υβριδική παραλλαγή η οποία θα χρησιμοποιεί το 48V ηλεκτρικό κύκλωμα του αντίστοιχου VW Golf όγδοης γενιάς.

Εσωτερικό: Περισσότερο digital στιλ – Τεράστιοι χώροι για την Οctavia
Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό, περιμένουμε δραστική μείωση των μπουτόν και των διακοπτών σε αμφότερα τα μοντέλα. Ταυτόχρονα θα αυξηθούν οι οθόνες και τα ψηφιακά μέσα προβολής της πληροφορίας. Αυτό που δεν πρόκειται να αλλάξει από πλευράς Skoda, είναι ο οικογενειακός χαρακτήρας του μοντέλου, τόσο με την παρουσία της μεγάλης πέμπτης πόρτας όσο και με τις γενναιόδωρες διαστάσεις του εξωτερικά. Από πλευράς μεγέθους δε θα αλλάξουν πολλά, με το μήκος να μένει στην ευρύτερη περιοχή των 4,7 μέτρων και το πλάτος αντίστοιχα λίγο πάνω από τα 1,8 μέτρα. Ο λίγο πιο σπορ σχεδιασμός της Octavia δεν πρόκειται να θυσιάσει τους χώρους. Και για να μιλήσουμε με αριθμούς: τα πορτ-μπαγκάζ θα διατηρηθούν στα σημερινά επίπεδα κάτι που σημαίνει 590 λίτρα για την απλή εκδοχή ενώ η Combi θα πάρει και 10 λίτρα μπόνους ανεβαίνοντας πλέον στα 620. 

Mercedes
moto