O Zetsche πάντως δεν θα αποχωρήσει πλήρως από την οικογένειας της Mercedes, αφού φαίνεται πως προορίζεται για την θέση του προέδρου στο Εποπτικό Συμβούλιο της μάρκας.

Aποχωρεί ο Zetsche

2.374 Επισκέψεις στο άρθρο (27/9/2018)

Ο γνωστός για το μουστάκι του Dieter Zetsche, κορυφαίο στέλεχος της Mercedes επί σειρά ετών θα αποχωρήσει από την θέση του το επόμενο έτος. Ποιος είναι ο αντικαταστάτης;

Την αποχώρηση του Dieter Zetsche από την θέση του CEO της Daimler ανακοίνωσε επίσημα με τοποθέτηση της η γερμανική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων. Ο γνωστός για το «ευτραφές» μουστάκι του Ζetsche θα αποχωρήσει του χρόνου από τα καθήκοντα του μετά το ετήσιο Συμβούλιο των μετόχων και στην θέση του θα έρθει ο Σουηδός Οla Kallenius που θα γίνει ο πρώτος μη-Γερμανός CEO της μάρκας στην ιστορία.

O Zetsche πάντως δεν θα αποχωρήσει πλήρως από την οικογένειας της Mercedes, αφού φαίνεται πως προορίζεται για την θέση του προέδρου στο Εποπτικό Συμβούλιο της μάρκας η οποία καλύπτεται αυτή την στιγμή από τον Manfred Bischoff. Ο τελευταίος αναμένεται να αποσυρθεί όταν τελειώσει η θητεία του το 2021, με τον Zetsche να εμφανίζεται ως ο πρώτος υποψήφιος για την θέση, αν και θα χρειαστεί να κάνει μέχρι τότε περίπου 2 χρόνια.. διακοπές!
 
Πληροφορίες για το ποιος ήταν ο λόγος της αλλαγής αυτής στην ηγεσία της Daimler δεν έχουν γίνει γνωστές. Η 12ετής θητεία πάντως του Dieter Zetsche κρίνεται από τους περισσότερους ως επιτυχημένη, αφού, αν και η μάρκα κλονίστηκε από το dieselgate, η Mercedes κατάφερε τα τελευταία δύο χρόνια να βρεθεί ξανά την πρώτη θέση σε πωλήσεις premium αυτοκινήτων, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την μεγάλη της αντίπαλο ΒΜW και στην τρίτη την Αudi.

Ο διάδοχος του Ola Källenius είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης της Μercedes-Benz και έχει ήδη θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο. Στο παρελθόν ήταν και το αφεντικό της ΑΜG ενώ έχει περάσει και από διάφορες άλλες θέσεις μέσα στη Mercedes.

Mercedes
skoda