Το concept Τerzo Millenio πάνω στο οποίο θα βασιστούν τα επόμενα μοντέλα της Lambo.

Αργεί η επόμενη Aventador

2.468 Επισκέψεις στο άρθρο (8/8/2019)

Aν και η Lambοrghini σημειώνει σημαντική εμπορική επιτυχία, το VW Group δεν την έχει ακόμα σε προτεραιότητα. Διαβάστε τι συμβαίνει.

Μπορεί η Lamborghini να διπλασίασε σχεδόν τις συνολικές πωλήσεις της σε σχέση με το 2018 χάρη στην μεγάλη εμπορική επιτυχία της Urus, ωστόσο η ιταλική φίρμα δεν φαίνεται πως έχει πείσει ακόμη τα υψηλόβαθμα στέλεχη του VW Group, και συγκεκριμένα τον CEO Herbert Diess, που θεωρεί πως η Lamborghini συνεχίζει να υπολείπεται σε σχέση με την μεγάλη αντίπαλό της, την Ferrari.

Σαν να μην έφτανε η αμφισβήτηση αυτή, πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο αντικαταστάτης της Aventador θα αργήσει να κάνει την εμφάνισή του αφού το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την επίσημη παρουσίασή του το 2024, με την νέα Huracan να ακολουθεί ένα χρόνο αργότερα. Ο λόγος είναι ότι η Audi, που έχει υπό την επίβλεψή της την Lamborghini, δεν ενθουσιάζεται με το ενδεχόμενο να καλύψει το κόστος εναρμόνισης του V12 κινητήρα των δύο μοντέλων με τα νέα όρια εκπομπών ρύπων και προτιμα τα δύο supercars να υιοθετήσουν υβριδικά κινητήρα σύνολα.

Πρώτος υποψήφιος κινητήρας είναι ο 4,0 λίτρων V8 που χρησιμοποιεί η Porsche, ωστόσο δεν λείπουν οι αναφορές που κάνουν λόγο πως η Lamborghini θα μπορούσε να «εξηλεκτρίσει» τον V12 ατμοσφαιρικό της σύνολο προσθέτοντας τρία ηλεκτρικά μοτέρ.
 

Hyundai
4green