Κάποια από τα μοντέλα της Toyota θα προσφέρονται το 2018 με ακόμα περισσότερα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας που βοηθούν τον οδηγό, καθώς η εταιρεία θα λανσάρει του χρόνου τη 2η γενιά του Toyota Safety Sense (TSS).

Στη νέα της εκδοχή, η τεχνολογία δανείζεται χαρακτηριστικά από το ακόμα πιο προηγμένο Lexus Safety System και τα κάνει πιο προσιτά για το ευρύ κοινό.

Τη μεγαλύτερη αναβάθμιση δέχθηκε το σύστημα πρόληψης της σύγκρουσης (Pre-Collision System - PCS). Οι βελτιώσεις στη 2η γενιά του προσφέρουν ακόμα καλύτερη αντίδραση στο φρενάρισμα όταν το σύστημα ανιχνεύσει έναν πεζό είτε είναι ημέρα είτε νύχτα.

Επιπλέον, οι αισθητήρες πλέον αντιδρούν σε ένα ενδεχόμενο ατύχημα με ποδηλάτη κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ασφάλεια νέας γενιάς από την Toyota (+videos)

3.617 Επισκέψεις στο άρθρο (29/11/2017)

H Toyota μας δίνει σήμερα μια πρώτη γεύση για τη 2η γενιά του Toyota Safety Sense (TSS) που θα λανσάρει του χρόνου, κάνοντας τα αυτοκίνητά της ακόμα πιο ασφαλή, αλλά και τη ζωή των πελατών της ακόμα πιο εύκολη…

Κάποια από τα μοντέλα της Toyota θα προσφέρονται το 2018 με ακόμα περισσότερα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας που βοηθούν τον οδηγό. Βλέπετε η εταιρεία θα λανσάρει του χρόνου τη 2η γενιά του Toyota Safety Sense (TSS). Στη νέα της εκδοχή, η τεχνολογία δανείζεται χαρακτηριστικά από το ακόμα πιο προηγμένο Lexus Safety System και τα κάνει πιο προσιτά για το ευρύ κοινό, με τα οφέλη για την ασφάλεια να είναι παραπάνω από προφανή.
 
Τη μεγαλύτερη αναβάθμιση μάλλον δέχθηκε το σύστημα πρόληψης της σύγκρουσης (Pre-Collision System - PCS). Οι βελτιώσεις στη 2η γενιά του προσφέρουν ακόμα καλύτερη αντίδραση στο φρενάρισμα όταν το σύστημα ανιχνεύσει έναν πεζό είτε είναι ημέρα είτε νύχτα. Επιπλέον, οι αισθητήρες πλέον αντιδρούν σε ένα ενδεχόμενο ατύχημα με ποδηλάτη κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 
Οι βελτιώσεις βοήθησαν και το προσαρμοζόμενο cruise control να «βλέπει» καλύτερα την κίνηση των οχημάτων μπροστά. Επιπλέον, το σύστημα διαθέτει πλέον και το «Lane Tracing Assist», το οποίο κάνει αυτόματα μικρές διορθώσεις στο τιμόνι για να κρατήσει το όχημα κεντραρισμένο εντός λωρίδας.
   
Επίσης νέο στο TSS δεύτερης γενιάς είναι το Road Sign Assist, το οποίο χρησιμοποιεί μια τοποθετημένη μπροστά κάμερα για να παρακολουθεί τις πινακίδες. Οι πληροφορίες προβάλλονται είτε στον πίνακα οργάνων, είτε στο head-up display, αν φυσικά υπάρχει. Η αναβάθμιση στο υπάρχον Lane Departure Alert αφορά στην καλύτερη ανίχνευση της άκρης του δρόμου.
 
Η Toyota προς το παρόν ανακοινώνει πως το νέο TSS θα είναι διαθέσιμο σε «συγκεκριμένα» μοντέλα της, με την αρχή να γίνεται στα μέσα του επόμενου έτους. Δείτε παρακάτω τα σχετικά βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα.
 

FORD E-TRANSIT
OPEL