• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Κάποια από τα μοντέλα της Toyota θα προσφέρονται το 2018 με ακόμα περισσότερα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας που βοηθούν τον οδηγό, καθώς η εταιρεία θα λανσάρει του χρόνου τη 2η γενιά του Toyota Safety Sense (TSS).

Στη νέα της εκδοχή, η τεχνολογία δανείζεται χαρακτηριστικά από το ακόμα πιο προηγμένο Lexus Safety System και τα κάνει πιο προσιτά για το ευρύ κοινό.

Τη μεγαλύτερη αναβάθμιση δέχθηκε το σύστημα πρόληψης της σύγκρουσης (Pre-Collision System - PCS). Οι βελτιώσεις στη 2η γενιά του προσφέρουν ακόμα καλύτερη αντίδραση στο φρενάρισμα όταν το σύστημα ανιχνεύσει έναν πεζό είτε είναι ημέρα είτε νύχτα.

Επιπλέον, οι αισθητήρες πλέον αντιδρούν σε ένα ενδεχόμενο ατύχημα με ποδηλάτη κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ασφάλεια νέας γενιάς από την Toyota (+videos)

Διαβάστηκε από 2365 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/11/2017
 

H Toyota μας δίνει σήμερα μια πρώτη γεύση για τη 2η γενιά του Toyota Safety Sense (TSS) που θα λανσάρει του χρόνου, κάνοντας τα αυτοκίνητά της ακόμα πιο ασφαλή, αλλά και τη ζωή των πελατών της ακόμα πιο εύκολη…

Κάποια από τα μοντέλα της Toyota θα προσφέρονται το 2018 με ακόμα περισσότερα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας που βοηθούν τον οδηγό. Βλέπετε η εταιρεία θα λανσάρει του χρόνου τη 2η γενιά του Toyota Safety Sense (TSS). Στη νέα της εκδοχή, η τεχνολογία δανείζεται χαρακτηριστικά από το ακόμα πιο προηγμένο Lexus Safety System και τα κάνει πιο προσιτά για το ευρύ κοινό, με τα οφέλη για την ασφάλεια να είναι παραπάνω από προφανή.
 
Τη μεγαλύτερη αναβάθμιση μάλλον δέχθηκε το σύστημα πρόληψης της σύγκρουσης (Pre-Collision System - PCS). Οι βελτιώσεις στη 2η γενιά του προσφέρουν ακόμα καλύτερη αντίδραση στο φρενάρισμα όταν το σύστημα ανιχνεύσει έναν πεζό είτε είναι ημέρα είτε νύχτα. Επιπλέον, οι αισθητήρες πλέον αντιδρούν σε ένα ενδεχόμενο ατύχημα με ποδηλάτη κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 
Οι βελτιώσεις βοήθησαν και το προσαρμοζόμενο cruise control να «βλέπει» καλύτερα την κίνηση των οχημάτων μπροστά. Επιπλέον, το σύστημα διαθέτει πλέον και το «Lane Tracing Assist», το οποίο κάνει αυτόματα μικρές διορθώσεις στο τιμόνι για να κρατήσει το όχημα κεντραρισμένο εντός λωρίδας.
   
Επίσης νέο στο TSS δεύτερης γενιάς είναι το Road Sign Assist, το οποίο χρησιμοποιεί μια τοποθετημένη μπροστά κάμερα για να παρακολουθεί τις πινακίδες. Οι πληροφορίες προβάλλονται είτε στον πίνακα οργάνων, είτε στο head-up display, αν φυσικά υπάρχει. Η αναβάθμιση στο υπάρχον Lane Departure Alert αφορά στην καλύτερη ανίχνευση της άκρης του δρόμου.
 
Η Toyota προς το παρόν ανακοινώνει πως το νέο TSS θα είναι διαθέσιμο σε «συγκεκριμένα» μοντέλα της, με την αρχή να γίνεται στα μέσα του επόμενου έτους. Δείτε παρακάτω τα σχετικά βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα.
 

Εσύ ξέρεις τα 10 ομορφότερα χωριά;

Αποκλειστικό: Νέο Volvo V40

Ford Fiesta Active vs Kia Stonic

Η νέα Mercedes GLA και σε Coupe;

Η κίνηση στους δρόμους

Δοκιμή: SEAT Arona με DSG

Tο νέο pickup της Tesla αλλάζει τα πάντα!

Video: Νέα Mercedes GLA

VIdeo: Hamilton & Rossi κάνουν τράμπα

Πως θα συντηρήσεις τα ελαστικά σου;

Μείνε ξέγνοιαστος με εγγύηση!

Λάθος καύσιμο; Δες πως θα το «σώσεις»;

Tα 5 καλύτερα μικρά SUV στο φρενάρισμα

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Διαβάστε live 30 δοκιμές

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

MERCEDES: Mercedes: Ιδέες που μπορείς να αποκτήσεις

NISSAN: X-Trail με φουλ χώρους & καλή τιμή

RENAULT: All-new Renault CLIO. The best Clio ever! Ανακαλύψτε το...

MITSUBISHI: Οδήγησε τα όλα & αγόρασε από 10.240€

RENAULT: Δωρεάν Χειμερινός Έλεγχος

Δες: Τα ελαστικά της Γιουβέντους !

Σφακιανάκης επιλογές: 1.000€ επιδότηση ανταλλαγής

περισσότερα »