Ξεχωριστή κύλιση, κορυφαία ασφάλεια, τιμόνι και πλαίσιο που σε στηρίζουν στα δύσκολα, χαρακτηρίζουν την Mercedes-Benz A180.

Όπως το 3θυρο μοντέλο, έτσι και τοA3 Sportback εμπνέει τον οδηγό περισσότερο από ποτέ, χωρίς να ξεχνά να τον κρατά «ατσαλάκωτο»

Premium και στo δρόμο

90.480 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/3/2013

Ο premium χαρακτήρας των δύο μοντέλων ολοκληρώνεται ιδανικά από την οδική τους συμπεριφορά. Και τα δύο μοντέλα, βασίζονται σε νέα πλαίσια και στον ίδιο τύπο ανάρτησης, με γόνατα ΜακΦέρσον μπροστά και σοφιστικέ άξονα πολλαπλών συνδέσμων πίσω.
Ο ισορροπιστής A3
Το Audi A3 Sportback ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα στην άνεση και το δυναμισμό. Ο οδηγός νιώθει μέτοχος των δρώμενων, η άνεση και η ποιότητα κύλισης βρίσκονται σε κορυφαία επίπεδα, ενώ εντυπωσιακή είναι η απομόνωση από τους θορύβους. Με κορυφαία φρένα και με τιμόνι που συγκαταλέγεται στα καλύτερα της κατηγορίας, το A3 στις στροφές εκπέμπει σιγουριά και ασφάλεια. Στον ανοιχτό δρόμο «καταπίνει» εύκολα τα χιλιόμετρα., ενώ ανταγωνιστικό πλεονέκτημα είναι και το σύστημα Audi Drive Select, που με επιλογές από το σχετικό κουμπί ρυθμίζει τιμόνι και απόκριση στο γκάζι ανάλογα με τις ορέξεις.
H ντίβα A-Class
Η ποιότητα κύλισης της A180 είναι αψεγάδιαστη σε καλής ποιότητα οδόστρωμα, αλλά κάποιες έντονες ανωμαλίες δε θα αφήσουν ανεπηρέαστους τους επιβάτες. Σε κάθε περίπτωση όμως, το αυτοκίνητο αποδεικνύεται ιδανικό για τον ανοιχτό δρόμο, ασφαλές και συνεργάσιμο στις στροφές. Το τιμόνι έχει σαφή αίσθηση και το turn-in του αυτοκινήτου είναι ενθαρρυντικό, καθώς το πίσω μέρος ακολουθεί πάντα ομαλά την πορεία του αυτοκινήτου. Τα φρένα έχουν σωστή αίσθηση, αλλά απλώς καλή απόδοση.