Το Audi Q5 RS αναμένεται να λανσαριστεί στο δεύτερο μισό του 2017, έχοντας ισχύ άνω των 450 ίππων (ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα του «κανονικού» νέου Q5).

Το Audi Q5 RS (στη φωτό το υπάρχον Audi SQ5) θα μοιράζεται το μοτέρ, το κιβώτιο S tronic και το σύστημα τετρακίνησης με τα επερχόμενα RS4 και RS5.

Το Q5 RS (στη φωτό το υπάρχον Audi SQ5) εξελίσσεται από το τμήμα Quattro GmbH της Audi, στην έδρα του στη Γερμανία. Θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο της Audi στο Μεξικό.

«Καρδιά» του νέου Audi Q5 RS θα είναι το 3λιτρο διτούρμπινο V6 μοτέρ, που αντικαθιστά τον ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα των 4,2 λτ. του Quattro GmbH (φωτό).

Audi Q5 RS το 2017

8.326 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/1/2016

Έχοντας κοινό DNA με τα επερχόμενα RS4 και RS5, το Audi Q5 RS θα λανσαριστεί το 2017, με νέο 3λιτρο κινητήρα απόδοσης άνω των 450 ίππων.

 
Ξέρουμε πως το νέο Audi Q5 πιθανότατα θα κάνει την εμφάνισή του το φθινόπωρο του 2016 και συγκεκριμένα στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού. Οι πληροφορίες για το γερμανικό SUV δε σταματούν να φτάνουν, με τι τελευταίες να κάνουν λόγο πως η κορυφαία σε απόδοση έκδοσή του, το Q5 RS, αναμένεται να λανσαριστεί στο δεύτερο μισό του 2017.

Το Q5 RS εξελίσσεται από το τμήμα Quattro GmbH της Audi, στην έδρα του στο Νεκαρσούλμ της Γερμανίας. Εκεί μπαίνουν και οι τελευταίες πινελιές στην τέταρτη γενiά RS4 και στη δεύτερη του RS5, με τις οποίες θα μοιράζεται το μοτέρ, το διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο S tronic και το σύστημα τετρακίνησης τύπου Torsen. To νέο Q5 RS θα συναρμολογείται μαζί με τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας του Q5 στο νέο εργοστάσιο της Audi στο Μεξικό.

Περισσότερα νέα στο Auto Τρίτη

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Audi, Rupert Stadler, φαίνεται πως πιστεύει πολύ στο νέο Q5 RS. Χαρακτηριστικά είπε σχετικά: «Είδαμε την αυξημένη ζήτηση για τα SUV επιδόσεων στις κρίσιμες για εμάς αγορές. Όταν παρουσιάσαμε το RS Q3 αναμέναμε την καλή πορεία του, αλλά οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας. Θεωρούμε ότι μπορούμε να επενδύσουμε σε αυτό με ένα μεγαλύτερο και ισχυρότερο μοντέλο».

«Καρδιά» του νέου Audi Q5 RS θα είναι το διτούρμπινο V6 μοτέρ των 3,0 λίτρων, που θα κινεί και τα αναμενόμενα αργότερα φέτος, RS4 και RS5. Το εν λόγω μηχανικό σύνολο θα αντικαταστήσει τον ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα των 4,2 λίτρων του Quattro GmbH. Αναμένεται να είναι ανταγωνιστικό σε ισχύ με το competition package που ανακοίνωσε η BMW για τις M3 και M4. Μιλάμε, δηλαδή για απόδοση άνω των 450 ίππων.