To 308 GTi.

Το 308 GT.

Αυλαία για τα Peugeot 308 GT και GTi;

2.669 Επισκέψεις στο άρθρο (11/4/2019)

Kάτι παραπάνω από αβέβαιο φαίνεται πως είναι το μέλλον για τα Peugeot 308 GT και GTi. Διαβάστε ποιος είναι ο λόγος.

To Peugeot 308 στις GT και GTi εκδόσεις του θα είναι το νέο θύμα των νέων ορίων στις εκπομπές ρύπων που έχουν τεθεί από την Ε.Ε, σύμφωνα με το αξιόπιστο γαλλικό μέσο ενημέρωσης LΆ argus. Αυτό σημαίνει πως οι δύο αυτές εκδόσεις του γαλλικού μικρομεσαίου θα «κοπούν» μέσα στο 2019, ώστε να μπορέσει η μάρκα να κατεβάσει τον μ.ο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα των μοντέλων της.

Οι πληροφορίες που έρχονται από την Γαλλία αναφέρουν συγκεκριμένα πως το 308 GT που παίρνει ισχύ από έναν 1.600άρη turbo κινητήρα απόδοσης 225 ίππων που εκπέμπει 133 γρ.CO2/χλμ. θα σταματήσει να προσφέρεται στα τέλη Ιουνίου σημειώνοντας συγκεκριμένα πως η έκδοση πετρελαίου δεν θα έχει την ίδια τύχη.
 
Δυσοίωνο είναι το μέλλον και του 308 GTi με τους 263 ίππους λόγω των 148 γρ.CO2/χλμ. που παράγει. Το τέλος της παραγωγής του αναμένεται να γίνει ωστόσο αργότερα, στα τέλη του 2019. Η ιπποδύναμη της έκδοσης είχε μειωθεί ήδη κατά 9 άλογα το 2018 για να συμβαδίσει με τα νέα όρια του WLTP, ωστόσο φάνηκε πως αυτό δεν ήταν αρκετό.

Γενικότερα, πηγές από την Γαλλία αναφέρουν πως η Peugeot σχεδιάζει να περιορίσει σημαντικά τον κατάλογο με τον εξτρά εξοπλισμό όλων των μοντέλων της επειδή η πλειοψηφία τους ανεβάζει το βάρος τους και συνεπώς αυξάνει τις εκπομπές των CO2. H Peugeot πάντως δεν πρόκειται να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς κάποιο hot-hatch στην μικρομεσαία κατηγορία αφού η νέα του γενιά θα κάνει ντεμπούτο το επόμενο έτος.
 

Mercedes
moto